2-метрова акула изкара акъла на плажуващи

0

Една жена припадна, спасители успяха да изведат морския хищник на дълбокото

2-метрова акула се е появила близо да плажа на Орихуела, провинция Аликанте в Испания и е предизвикала паника сред къпещите се в морето.

Летният сезон в Орихуела Коста започна с инцидент, но за щастие завърши без тежки последици. Двуметрова акула се е появила в плитките води до плажната ивица и е предизвикала хаос и паника сред къпещите се. Веднага след като са я забелязали, спасителите са дали сигнал на всички в морето да излязат бързо.

Една жена е припаднала при вида на акулата и се е наложило да бъде изнесена на ръце на сушата. След евакуацията, служители на общинската охранителна фирма, която отговаря за сигурността на плажа, са предприели действия за извеждането на акулата в дълбоки води.

Според водолазите става въпрос за синя акула, която не напада хора, но присъствието ѝ в Средиземно море, толкова близо до плажа е нетипично. На плажуващите, които са получили стрес, е оказана психологическа помощ, а след обезопасяването на водата около Орихуела хората са се върнали на плажа.

В Черно море също има малки акули, но те са доста навътре и едва ли биха излезли до плажовете, коментираха стари морски вълци от Созопол пред bestnews.bg. Често се случва обаче делфини да идват близо до къпещите се курортисти.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.