Канада вкара Филип Киркоров в списъка със санкции

0

Роденият в България певец Филип Киркоров попадна под санкциите на Канада заради войната в Украйна.

Правителството на Канада публикува списъци с обновените общи икономически и персонални санкции, които налага на фирми, организации и лица в Русия, Украйна, Беларус и Молдова заради войната в Украйна, става ясно от официалния сайт на канадското министерство на външните работи.

Канада налага нови санкции в отговор на непровокираното и неоправдано нахлуване на Русия в Украйна…В повечето случаи тези мерки забраняват на лица в Канада и на канадци извън Канада да извършват каквато и да е дейност, свързана с имущество на тези лица от списъка, или да им предоставят финансови или свързани с тях услуги„, съобщава правителственият сайт.

Сред санкционираните има и обновен списък на руски дейци на културата и образованието, сред които попада и певецът Филип Киркоров.

Канада налага санкции срещу 19 лица, които използват своето изкуство (музика, актьорско майсторство, филми), за да насърчават нахлуването на Русия в Украйна, както и срещу лица от руския културен и образователен сектор, включително директори на музеи, които са съучастници в увреждането или пълното унищожаване на културни ценности на украинска територия„, се казва в официалното съобщение.

Освен Киркоров в новия списък са генералният директор на Ермитажа Михаил Пиотровски, актьорът Иван Охлобистин, режисьорът Никита Михалков, рапърът Тимати (истинско име Тимур Юнусов), певецът Шаман (истинско име Ярослав Дронов), певиците Юлия Чичерина и Валерия (истинско име Алла Перфилова), продуцентът Йосиф Пригожин, певицата Олга Кормухина. Ограничения бяха наложени и срещу народната артистка на РСФСР Лидия Федосеева-Шукшина и актьора Дмитрий Харатян, предава БТА.

Общият списък на санкционираните досега руски дейци на културата и образованието включва 39 лица.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.