Корнелия Нинова оперирана, вече е „в движение“

0

Атанас Зафиров потвърди, че Корнелия Нинова се е подложила на операция, но обяви, че вече е добре.

„Лидерът на БСП Корнелия Нинова е добре. В движение е“, заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS заместник-председателят на БПС . Реално това е и първото потвърждение от член на партията на появилите се в петък информации, че Нинова е постъпила в лечебно заведение. 

Dir.bg писа, позовавайки се на източници от „Позитано 20“, че лидерката на социалистите е била приета в столична болница на 14 март вечерта. От щаба на социалистическата партия до днес не са дали официална информация за здравословното състояние на Нинова, нито в коя болница е била настанена тя.

Корнелия Нинова Снимка: Официална фейсбук страница

Атанас Зафиров обясни, че става дума за рутинна операция, но не даде повече подробности за лечението или състоянието ѝ. Беше лаконичен само, че тя е „добре и в движение“.

Липсата на Нинова на заседанието на Народното събрание, както и сред групата депутати от левицата, отдали вчера последна почит на починалия патриарх Неофит в катедралния храм „Свети Александър Невски“, направи впечатление, а малко по-късно стана ясна и причината.

Корнелия Нинова беше лекувана във Военномедицинска академия в края на октомври 2020 г., когато се разболя от COVID-19. След като бе на системи в продължение на 4-5 дни, състоянието ѝ бе стабилизирано и тя бе изписана. Нинова продължи лечението си в домашни условия, като работеше онлайн.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.