Актьор от „Джурасик парк“ със страшно признание: Болен съм, може би умирам

0

Актьорът Сам Нийл, станал известен с ролята на палеонтолога Алън Грант в сагата „Джурасик парк“ разкри в мемоарите си, че се лекува от рак на кръвта трети стадий, съобщиха световните агенции.

Факт е, че съм болен. Може би умирам. Ще трябва да се аклиматизирам„, пише той в първата глава на книгата си „Казвал ли съм ти някога това?“, по която работи, докато се подлага на химиотерапия. Тя ще излезе от печат следващата седмица.

В интервю за британския вестник „Guardian“ артистът уточнява, че е в ремисия, но ще трябва да продължи лечението до края на живота си.

Не мога да се преструвам, че през последната година не е имало мрачни моменти„, казва той. Ракът му – неходжкинов лимфом, е диагностициран през 2022 г.

Но тези мрачни моменти привличат внимание към светлината“, добавя звездата. „Просто съм щастлив, че съм жив„.

Сам Нийл е на 75 години. Дългогодишната му кариера пред камерата започва през 70-те години на миналия век. Сред по-скорошните му роли са тези в сериала „Остри козирки“, както във лентата „Джурасик свят: Господство“ – шестата част от сагата, излязла на екран през 2022 г.

В свободното си време е винопроизводител в Нова Зеландия, пише БТА. Той се подготвя за нова роля в телевизионната адаптация на книгата „Ябълките никога не падат“ от писателката Лиан Мориарти.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.