Актьорът, който изигра Елвис, е увредил гласните си струни завинаги

0

Актьорът Остин Бътлър призна, че вероятно е увредил гласните си струни завинаги, след като влезе в ролята на Елвис Пресли в биографичния филм на Баз Лурман „Елвис“.

31-годишният актьор развълнува феновете миналия месец, когато прие наградата „Златен глобус“ за превъплъщението си в легендарния певец, докато говореше досущ като Краля на рока. Киноманите споделиха объркването си в Туитър, като някои критикуваха Остин за неестественото му звучене.

Звездата вече призна, че се опитва да се отърве от акцента на Тенеси и каза, че гласните му струни са били сериозно увредени „с цялото това пеене“.

Опитвам се лека-полека да се отърва от акцента, но вероятно съм повредил гласните си струни с цялото това пеене. Една песен отне 40 дубли„, каза Остин, цитиран от БТА.

Филмът е добре приет от критиците и има осем номинации за „Оскар“. „Беше вихрушка и е невероятно, защото когато правите филм, никога не знаете как ще бъде приет. Имаше притеснения, че някои неща могат да се объркат, така че да бъда приет по начина, по който бях приет, означава всичко за мен“, каза Остин по време на участие в „The Graham Norton Show“.

Той играе в „Елвис“ заедно с Том Ханкс, който е в ролята на мениджъра на Елвис, полковник Том Паркър, актьор, на когото Остин се възхищава от дълго време.

Остин каза: „Нямах представа какво ще е да срещнеш някого, на когото се възхищаваш от толкова дълго време. Надяваш се, че той ще се държи топло с теб, но никога не знаеш. Том е такъв майстор в занаята си, че бях уплашен, но първия път, когато го срещнах, ме прегърна толкова силно и се пошегува колко той е нервен“

Остин открехна още нещо много интересно от разговорът им: „Когато му казах, че съм ужасен, той отвърна: „И никой не знае как звучи полковник Паркър, но всеки знае как звучи Елвис„.

Вокалният педагог на Остин, Ирен Бартлет, наскоро говори за това как акцентът на Елвис възможно да остане „завинаги“ като говор на актьора.

„Това, което видяхте в тази реч на Златните глобуси, това е той. Истинско е, не е поставено“, каза тя по време на участие в „Gold Coast“ на ABC.

Съжалявам, че хората казват, че това е просто е актьорско майсторство. Той всъщност е взел гласа на Пресли. Не знам колко дълго ще продължи това или дали ще остане завинаги“, заяви Бартлет.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.