Албена Колева и Мутафчиев се хванаха за гушите

0

Актрисата Албена Колева и колегата й Христо Мутафчиев се хванаха за гушите заради управлението на Съюза на артистите в България. Дъщерята на незабравимия Тодор Колев изригна с гневни думи срещу него в социалните мрежи, предизвикана от тв интервю.

Хонорари

„Несменяемият председател на казионния Съюз на артистите в България – САБ, Христо Мутафчиев си позволи в интервю по телевизията да цитира проф. Азарян и Тодор Колев като свои учители. Това ме изпълни с нескрито възмущение, защото Мутафчиев нито е бил ученик, нито е споделял техните виждания за театър, както и морални ценности. Тук е мястото и времето да задам простия въпрос: защо САБ се оказа с председател, който е несменяем повече от 20 години, както беше по времето на тоталитаризма, и дали това не е един от отговорите за безизходицата, в която днес се намира българският театър“, написа тя във Фейсбук. Пред „Телеграф“ Албена Колева уточни, че въпросът е морален – че Христо Мутафчиев като шеф на САБ не е защитил проф. Крикор Азарян, когато са го изгонили от НАТФИЗ, нито сега е подкрепил режисьора Александър Морфов. „Той управлява съюза като ЕТ, а не да пази талантите. Колкото и да е добър човек, все има нужда след 4 г. да направи пауза, да осмисли какво е направил и какво не е и след време може пак да се кандидатира. На всичкото отгоре има проблеми, по които не прави нищо – артистите са притиснати в стената и нямат защита отникъде. Става дума за хонорарите и авторските права от реклами и сериали. Оказа се, че парите от правата влизат в хонорара и така излиза, че един снимачен ден е 15 лв. Това става със съгласието на съюза“, заяви пред „Телеграф“ звездата от Народния театър.

Препоръка

„Телеграф“ потърси за коментар и самия Христо Мутафчиев, който заяви: „Албена Колева не е гледала внимателно интервюто ми. Никъде там не съм казал моите професори, но аз съм учил и съм присъствал на техни класове. Да, моят клас е на проф. Надежда Сейкова, но аз съм бил в часовете и на другите преподаватели по нейна препоръка. Тази омраза към Съюза на артистите, която тя таи и го нарича оказионен, е добре да я прегледа, защото нейното дружество (КНСБ в Народния театър), на което тя е председател, се състои от 4 човека, докато САБ има 56. На г-жа Колева бих препоръчал да притаи злобата и да я претвори в ново представление например“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.