Алек Болдуин пак обвинен в убийство

0

Алек Болдуин отново е обвинен в непредумишлено убийство. Срещу актьора наново бяха повдигнати обвинения заради фаталната стрелба на снимачната площадка на уестърна „Ръжда“ („Rust“), при която почина операторката Халина Хъчинс през 2021 г., съобщи прокурорът, отговарящ за делото, цитиран от Франс прес.  

В началото известният актьор беше обвинен в непредумишлено убийство през януари миналата година, но прокуратурата оттегли обвиненията си срещу Болдуин през април. Тогава се появиха нови доказателства, че пистолетът, който е използвал, може да е бил модифициран и това е позволило да бъде произведен изстрел, без да се натиска спусъкът.

Прокуратурата не обяснява в новото прессъобщение каква е причината 65-годишният актьор да се върне на подсъдимата скамейка. 

Припомняме, че на 21 октомври 2021 г. заснемането на уестърна „Ръжда“ в югозападния американски щат Ню Мексико се превръща в трагедия, след като Болдуин насочва оръжие, за което се предполага, че е заредено с халосни патрони. След като натиска спусъка обаче той убива операторката и ранява режисьора Джоел Соуза. 

От самото начало актьорът твърди, че е невинен и че е бил убеден, че оръжието му е безобидно, и също така отрича да е натиснал спусъка, припомня БТА.

Според американските медии, ако бъде признат за виновен, той може да получи до 18 месеца затвор.

Оръжейникът на филма, Хана Гутиерес-Рийд, също е обвинена в непредумишлено убийство. При първоначалното разследване полицията стига до заключението, че именно тя е поставила боеприпаса в оръжието, използвано от Болдуин, вместо халосен патрон.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.