Ален Делон няма да обжалва поставянето си под засилено попечителство

0

Легендата на френското кино Ален Делон обяви  чрез адвоката си, че няма да обжалва поставянето си под засилено попечителство – мярка, определена миналата седмица от съдия в Централна Франция, предаде АФП, цитирана от БТА.

„Ален Делон няма да обжалва решението, постановено след изслушването на 4 април 2024 г. в съда в Монтаржи. Той има доверие на пълномощника, назначен от съда“, обясни в прессъобщение Лоранс Бедоса, който представлява 88-годишния актьор.

Делон, който през 2019 г. получи инсулт и също така страда от лимфом (рак на лимфната система), беше поставен под съдебна защита от януари, като му беше назначен пълномощник за „медицинското му наблюдение“.

Миналия четвъртък тази мярка беше трансформирана в „засилено попечителство“, което означава, че Ален Делон вече не може да взема самостоятелно решения относно управлението на имуществото и финансите си.

Франк Бертон, адвокатът на Анушка Делон, дъщерята на актьора, определи това засилено попечителство като „тежка“, дори „прекомерна“ мярка. Той допълни, че попечител на Ален Делон ще бъде „външното“ лице, което вече е изпълнявало функциите на пълномощник.

„Смятам, че тази мярка е прекомерна и нещо повече – унизителна. За него това сигурно е нещо, с което е трудно да се живее, защото той не е изгубил разсъдъка си“, казва Бертон. 

Според него Ален Делон гледа новини,  изразява се. В експертно становище от януари беше посочено, че със сигурност актьорът има някои промени в разсъдъка, но не го е загубил, допълва адвокатът на Анушка Делон.

Франк Бертон посочва, че клиентката му иска по-специално да получава медицинска информация за лечението на баща си, който според него в момента се намира само под грижите на общопрактикуващ лекар.

От началото на януари трите деца на Ален Делон водят братоубийствена война чрез медиите и съдилищата, като всяко от тях се кълне, че иска да защити филмовата легенда, чието здраве се влошава след инсулта през 2019 г.

Синовете му – 59-годишният Антони и 29-годишният Ален-Фабиан, смятат, че актьорът е манипулиран от сестра им, 33-годишната Анушка, която уж крие от тях здравословното му състояние и иска да го върне в Швейцария, за да избегне плащането на твърде големи данъци върху наследството.

Анушка от своя страна обвинява братята си, че застрашават живота на актьора от „Басейнът“ и „Гепардът“. Дъщерята на Ален Делон твърди, че е искала да заведе баща им в Швейцария, за да продължи да се лекува там.

Анушка Делон съди двамата си братя за нарушаване на личното пространство след излъчването на разговор между нея и баща й. Съдебният процес е насрочен за април 2025 г.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.