Ален Делон отказа на американското кино, но е сред най-богатите актьори в Европа

0

Не му било писано да бъде щастлив в любовта! Най-обожаваният и признат за най-красив актьор в света на киното – Ален Делон, ще посрещне самотен и трудноподвижен 88-ия си рожден ден на 8 ноември в дома си в Лоаре, Централна Франция. Около него ще бъдат само най-близките му – трите му деца: Антъни, 59,  Анушка, 32,  и Ален Фабиен, 29, след като легендата на френското кино попадна в поредната лична драма дори на преклонна възраст. 

В момента се води разследване срещу неговата лична асистентка Хироми Ролен по настояване на децата му. Адвокатът Кристоф Айела твърди, че Делон е в отслабнало физическо състояние след прекаран инсулт през 2019 г. Тогава животът на голямата звезда беше спасен в швейцарска клиника, но лекарите предупредиха, че Ален Делон не бива да остава самичък и за миг. “Тя показа, че е все по-агресивна, пренебрежителна и с обидно държание към него и децата му. Асистентката систематично следи телефонните му разговори и личните му съобщения. Тя отговаря вместо него, представяйки се за него, и се опитва да прехване пощата му. Тя е авторитарна, заплашва го, дори

стига дотам, че малтретира

кучето на г-н Делон

по неприемлив начин”, казва Айела. “Подозирам злоупотреба със слабост и разчитам на разследването да го установи”, твърди адвокатът.  Жалбата е подадена от трите деца на Делон, а актьорът е добавил името си чрез писмена декларация.  

Ален Делон с асистентката си Хироми Ролен, срещу която в момента се води разследване
Ален Делон с асистентката си Хироми Ролен, срещу която в момента се води разследване

От своя страна асистент-режисьорката твърди, че се е запознала с Ален Делон още през 1989 г., по време на филмови снимки, и се е преместила в неговата къща през 2006 г. Само преди няколко дни при обиск в къщата на японката Хироми Ролен жандармеристите са намерили 110 хил. евро, скрити в банята. За дъщерята на Ален Делон няма никакво съмнение, че това са пари, присвоени от баща ѝ. Това тя заяви преди броени дни по телевизия TF1. По думите ѝ Хироми няколко пъти е оставяла баща ѝ самичък в къщата в пълна безпомощност. Каквато и да е историята между двамата, Хироми ще бъде запомнена като последната жена в живота на най-желания мъж на планетата.

Истината е, че през последните години след прекарания инсулт през 2019 г. новините около Ален Делон са все по-оскъдни. Трудноподвижен, той рядко напуска дома си. През последните 3 години се появи на погребението на Жан-Пол Белмондо и на филмова премиера на сина си Ален Фабиен. В едно от последните си интервюта Ален Делон признава, че мрази епохата, в която живее старините си. “Всичко е фалш, всичко е подменено. На преден план излизат само парите, а липсват нормалните човешки отношения, уважението и истинската обич”, казва той, очевидно измъчван от носталгия по миналото.

Ален Делон е един от най-богатите сред европейската киногилдия –

неговото състояние

възлиза на  $ 210 млн.,

сочи последната справка. Интересен факт е, че 95% от приходите му идват от филми, а само 5% печели като рентиер – има няколко имота, които дава под наем.  Ако се вярва на последните данъчни декларации, може да се предположи, че той e получавал средно хонорар от $ 8,4 млн. на филм. Неотдавна актьорът прибави към богатството си нови $ 8,8 млн. долара. Bonhams Paris предложи колекцията от произведения на изкуството на емблематичния френски актьор на търг, който надвиши над два пъти най-ниската оценка за предварителна продажба и стигна до общо 8,8 милиона долара. Всички, освен две от 83-те произведения на търга, бяха продадени. Освен това актьорът има търговска марка на свое име – Alain Delon, и продава облекла, часовници, парфюми и сувенири.  

А богатството на най-красивия можеше да е още по-голямо, ако беше “пристанал” на Холивуд навремето. На филмовия фестивал в Кан през 1957 г. американски продуцент вижда ослепителния Ален Делон и веднага му предлага да се снима и в американски филми. Единственото условие е да научи спешно английски. Актьорът категорично отказва да замине за Холивуд не заради езиковата бариера, а защото предпочита да работи в родната Франция. По-късно патриотът Делон участва в няколко английски и американски филма, но никога не напуска Франция. Най-големият му син Антъни даже е роден в Лос Анджелис, докато баща му снима филм през 1964 г.

Ален Делон се е снимал в повече от 100 ленти, сред които “Гепардът”, “Зоро”, “Роко и неговите братя”, “Басейнът”, “Борсалино”, “Смъртта на един негодник”, “За кожата на един полицай” и много други, коя от коя по-вълнуващи, но

съжалява, че не е имал

шанса да изиграе само

една роля – на

Исус Христос

Да! Ален Делон вече не прилича на Делон. Неговият живот на слава и съблазън се отразява на кожата му. Независимо дали ни харесва, или не, той е прав: златният век на френското кино започва и завършва с Делон, с тази лишена от хумор усмивка и ясните синьо-сиви очи. И въпреки че вече не се снима във филми и не се появява почти никъде, той никога няма да се пенсионира, защото убийственият му чар от екрана е неповторим, а снимачната площадка беше негов дом за повече от 60 години.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.