Американско училище се връща в Тъмните векове: Забраняват песни на Доли Партън и Майли Сайръс

0

Учителка на първи клас от Уисконсин се изказа открито, след като на пролетния концерт на учениците ѝ бе наложено вето върху няколко песни на тема „Дъга“.

Мелиса Темпел, учителка в началното училище „Хейър“, каза, че миналата седмица образователният съвет на окръг Уоукеша е щял да забрани песента „Rainbowland“ на Майли Сайръс и Доли Партън, както и класиката от филма за мъпетите „Rainbow Connection“. 

Моите първокласници бяха толкова развълнувани да изпеят „Rainbowland“ за пролетния ни концерт, но администрацията ни наложи вето. Кога това ще свърши?„, пише Темпъл в Туитър.

Тя също така сподели текстове от колаборацията от 2017 г., включени в шестия студиен албум на Сайръс Younger Now, които включват: „Living in a Rainbowland / The skies are blue and things are grand / Wouldn’t it be nice to live in paradise / Where we’re free to be exactly who we are.“ В превод: „Живот в страната на дъгата / Небето е синьо и нещата са прекрасни / Не би ли било хубаво да живеем в рая /където сме свободни да бъдем точно такива, каквито сме.“

Въпреки че Темпъл казва, че песента е била забранена, защото 30-годишната Сайръс „е противоречива„, тя „със сигурност“ смята, че решението е свързано с популярността на Партън сред драг куинс и ЛГБТК общността.

В четвъртък Темпъл даде актуална информация, че „Rainbow Connection“ е отменена благодарение на имейли от родители и местната група „Алианс за образование“. „Не знам къде щях да бъда без тях„, пише тя.

За PEOPLE споделиха от организацията, че „много хора продължават да се застъпват за тяхната общност.“

Майка, чиято дъщеря е в класа на Темпъл, споделя пред „Лос Анджелис Таймс“, че през последните години училищното настоятелство е преминало през „консервативно преобръщане“ поради протестите на местните жители срещу политиката на COVID-19.

Колкото до разразилият се скандал около цветната песен в училището бе приета декларация, която гласи, че „не бива да се дискриминира при прием в учебното заведение, програмите, дейностите, услугите или при наемането на работа“ на каквато и да е основа, забранена от федералния закон, като изрично включва „сексуалната ориентация“ в списъка на защитените групи. След като през март миналата година губернаторът на Флорида Рон ДеСантис подписа закон, който до голяма степен бе разгледан като законопроекта „Не казвай гей“, много щати приеха подобни законодателни актове, според които е незаконно учителите да обсъждат с учениците теми, свързани със сексуалната ориентация и половата идентичност. По данни на Кампанията за човешки права от миналия месец през 2023 г. в САЩ са внесени рекордните 340 анти-ЛГБТК законодателни акта.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.