Андре Токев: Този отгоре трябва да ти удари един шамар, за да се осъзнаеш

0

„Всеки сам трябва да решава кое е правилно за него и кое не. Ако ти уважаваш другите, както уважаваш себе си, трябва да го покажеш. Според мен натиск от славата няма. В България сме свикнали с „моя човек““, каза шеф Андре Токев пред bTV.

Той беше арестуван след като е шофирал с 1,9 промила алкохол в кръвта в края на 2021 г. В началото на януари 2022 г. шеф Токев призна вината си и влезе в затвора след сключено споразумение с прокуратурата, одобрено от Софийския районен съд.

„Трябва да спрем забързания свят. И аз бях в постоянно бързане, с постоянно натиснат педал. Около нас всичко е по-красиво, когато караш по-бавно. Мислим, че всичко е много добре, когато постигаме всичко бързо и катерим нагоре, а понякога пропускаме най-хубавите моменти. Това трябва да ни остане в главата – да кажем „стоп“ и да се насладим на времето, а не само да бързаме“, посочи той.

„Не мога да осъдя никого. Едно време след ракията каруцата ги е прибирала, а магарето или конят са си знаели пътя. Израснали сме с тази психология като деца – пийни да свикнеш. Като посрещнеш някого вкъщи – слагаш ракия. Като ти се роди дете – ракия. Едно време беше това – кой е изпекъл най-хубавата ракия, кой ще изпие най-много ракия. Трябва да променим тази народопсихология. Това не става за един ден“, подчерта шеф Токев.

„Трябва да си изтърпиш последствията. Аз си понесох наказанието и то ме промени в положителен смисъл. От онзи ден не си спомням нищо. Помня само как бях спрял и полицаите дойдоха. Получаваш черно петно и не помниш нищо. Не съм имал зависимост от алкохола. Не понасям по принцип. Разбрах, че съм сбъркал, когато видях полицаите. Нормален човек си казва – какво направих, къде съм, защо. Виждаш, че си направил нещо неправилно. В затвора имах възможност за размисъл. Човек се сблъсква със себе си и да разбере какво не е направил правилно в последните 50 години“, каза той.

„Намалих ресторантите си – от шест на един. Този отгоре трябва да ви удари един шамар или да ви намери по-голямо предизвикателство, за да се осъзнаеш. За мен е важно да даваме и втори шанс на всеки, който иска да се поправи. Трябва да работим заедно, да не се осъждаме, а да си помагаме. Като единак не може нищо да постигнеш“, допълни Адре Токев.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.