Анджелина Джоли става Калас в нов филми – „Мария“

0

Снимките на нов филм с работно заглавие „Мария“ ще започнат този месец в Унгария. Според Budapest Reporter снимките на филма ще започнат в Будапеща през октомври и ще приключат през декември.

Филмът разказва за последните дни на великата певица и Будапеща ще замества Париж, където Мария Калас умира през 1977 г.

Във филма ще участват Анджелина Джоли в ролята на Мария Калас и турският актьор Халук Билгинер в ролята на Аристотел Онасис.

Чилийският режисьор Пабло Ларейн ще режисира филма по сценарий на Стивън Найт. Това ще отбележи последния филм на режисьора от неговата трилогия, в която първите две части бяха „Джаки“ и „Спенсър“. „Джаки“ с Натали Портман в главната роля има три номинации за „Оскар“, включително и за най-добра женска роля на Натали Портман. „Спенсър“ пък разказваше за трудностите в семейния живот на лейди Даяна и принц Чарлз. Ролята на Даяна се изпълняваше от Кристен Стюарт, която също имаше за нея номинация на за „Оскар“ за най-добра женска роля. 

Сценарист на новия филм е Стивън Найт, който е създател на хитовия сериал “Остри козирки” (Peaky Blinders), както и на “Зрение” (See).

„Мария“ се продуцира от Хуан де Диос Лараин от Fablua Pictures, Лоренцо Миели от The Apartment Pictures и Йонас Дорнбах от Komlizen Film.

Джоли и преди е участвала в биографичен филм, като ролята ѝ на модела Джия Каранджи ѝ носи наградата “Златен глобус”, както и номинация за “Еми”. Става дума за лентата “Джия”, посветена на живота на една от първите супермодели, която умира едва на 26 години от СПИН. Този филм носи много успехи на младата актриса, която по това време е в началото на двайсетте си години.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.