Анна Нетребко с първи концерт в България, ще пее с мъжа си

0

Прочутото руско сопрано ще излезе на сцената на зала “Арена София” на 25 март догодина

Една от най-големите оперни звезди на нашето време – Анна Нетребко, за първи път ще пее в България. Прочутото руско сопрано ще направи концерт в зала “Арена София” на 25 март догодина. Тя ще пристигне у нас заедно със съпруга си – азербайджанския тенор Юсиф Ейвазов, с когото тя всъщност ще излезе на сцената. Двамата са женени от 2015 г. Преди това тя има връзка с уругвайския баритон Ервин Шрот, от когото има син.

В оперната гала ще се включи Софийската филхармония, а диригент ще бъде Найден Тодоров, който в момента е и министър на културата. Билетите за концерта вече са пуснати в продажба и са обявени на цени от 100 до 300 лева.

У нас да дойде звезда като Анна Нетребко, е истинско събитие за почитателите на операта. Тя пее на най-големите сцени и досега не сме имали късмета да я видим в България. Преди години за участие в спектакъл у нас оперната прима е поискала хонорар от 150 хил. евро, които обаче са се оказали непосилни за организаторите.

52-годишната Нетребко е пяла в миланската Ла Скала, Виенската Щатсопера, Метрополитън опера в Ню Йорк, Кралската опера в Лондон и т.н. А в репертоара ѝ влизат произведения на Моцарт, Верди, Белини, Доницети, Масне, Гуно, Пучини, Чайковски, Чилеа и много други.

Това лято ѝ предстоят 8 спектакъла в миланската Ла Скала – “Турандот” на Пучини, които започват от 25 юни, и 3 спектакъла през август в “Арена ди Верона”, където ще пее в “Тоска” на Пучини.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.