Антон Радичев емигрира в САЩ  

0

С половинката му Емилия взеха визи, заминават наесен

За пътуване до далечна Америка се стяга легендата на Народния театър Антон Радичев. Актьорът и половинката му Емилия отпрашват за САЩ наесен по покана на неговия племенник. И за двамата това ще бъде първи презокеански полет. Самолетните билети били изключително скъпи – по над 2 хиляди долара на калпак, но племенникът на Радичев ги покрил от собствения си джоб. В Щатите театралният ветеран и любимата му също ще бъдат на разноски на неговия роднина. Той ще ги приюти в дома си, ще ги храни, вози и развежда по знаковите забележителности, които досега са виждали само по холивудските филми.

Без малко обаче пътешествието, което планирали вече години наред, да пропадне в последния момент. Радичев и Емилия се явили на задължителните интервюта в Американското посолство в София за издаване на виза, през които всеки гражданин, който има намерение да лети до Америка, трябва да премине. Били много притеснени, защото за пръв път им се случвало да попаднат в такава среда и да им задават въпроси като на разпит. Стресът дошъл, когато Емилия получила първа хабер, че е одобрена и визата ѝ е издадена, а за тази на Радичев нямало ни вест, ни кост. Няколко дни по-късно обаче от посолството се обадили, че и той ще лети. Визите им били 10-годишни, хвали се актьорът. Двамата щели да заминат за страната на неограничените възможности чак през октомври, защото самолетните билети за тогава били най-изгодни. Отсега обаче се вълнували и очаквали воаяжа с най-голямо нетърпение.

76-годишната комедийна легенда наскоро пак имаше перипетии със здравето, но се надявал до есента да бъде в отлична кондиция, за да не се провали екскурзията на живота му. Допреди няколко седмици ветеранът на първата ни театрална трупа ходеше на рехабилитация заради проблеми с гръбначния стълб, миналата година пък го оперираха заради тежка инфекция с болен зъб. До него в добро и зло е втората му жена Емилия, която е поетеса. Двамата живеят в нейната къща в столичния квартал „Овча купел“. Това е втори брак за Антон. От първата си жена той има дъщеря Кристина, която преди години бе омъжена за новинаря Богомил Грозев, с когото се разделиха скандално, а журналистът завлече вече бившия си тъст с огромен кредит, който не плащаше редовно.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.