Антон Радичев пак се поболя  

0

Ветеранът на Народния театър Антон Радичев отново е закъсал със здравето. Актьорът отдавна има проблеми с гръбначния стълб, а сега пак се обаждали. Наложило се да тръгне спешно на рехабилитация. Процедурите този път провеждал в София, защото имал работни ангажименти и не можел да си позволи да иде на санаториум с лечебна минерална вода в провинцията. На 76 години той продължава активно да играе на сцената, нищо че отдавна е пенсионер.

Надявал се специалистите в медицинския център, намиращ се в близост до къщата му, да си свършат добре работата и да го стабилизират. Този път хич не искал да се стига до операция. Заради проблемите с гръбнака артистът чувствал болки в почти всички части на тялото. Преди години той бе опериран от дискова херния двукратно. Първата хирургическа интервенция му беше направена между 9-и и 10-и прешлен, но не беше съвсем успешна, затова се наложи и втора. „Това не е нормалната дискова херния, която изисква елементарна операция. При мен беше високо, там, където има гръбначен мозък и нерви, и ситуацията е малко по-сложна“, обяснява комедийната легенда.

В последните 10 години той се е подложил на безброй процедури, изследвания, скенери и ядрено-магнигни резонанси. След гръбнака пък го започнаха проблемите с краката, след като изкълчи лошо крайник по време на почивка в Созопол. Миналото лято пък пострада и от зъби, които също го принудиха да легне под ножа.
Неотлъчно до него в добро и лошо е спътницата му – поетесата Емилия Боянова, с която споделят един покрив от дълго време, но нямат официален брак. От уважение обаче Радичев нарича половинката си навсякъде „моята съпруга“. Той живее в нейната къща, а своя апартамент е заключил след разправиите и ходенето по съдилища заради битката му с „Топлофикация“. След финансовите щети, които претърпя, Радичев вече си е стъпил на краката заради повишението на пенсията му. Неотдавна той се похвали, че вече не взема 600, а 900 лева месечно и му било широко около врата. Дори си открил спестовна сметка в банка, в която внасял парите, които му оставали.
Той е на половин щат и в Народния театър, откъдето всеки месец получава заплата. Сега започва да играе и в провинцията. В края на февруари ще има премиера в Сливенския театър в чисто нова постановка, в която ролята му била малка, но значима – играел крал. Със старите му приятели Катерина Евро и Георги Мамалев пък имали идея да правят заедно комедийно шоу и се надявали БНТ да ги покани да го реализират там, където дълги години се подвизаваха с „Клуб НЛО“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.