Арестуваха Сюзън Сарандън по време на протест

0

А ктрисата Сюзън Сарандън беше арестувана от полицията на щата Ню Йорк по време на протест за увеличение на минималната заплата.

Сарандън е едно от осемте лица, арестувани за хулиганство след участие в протест за организацията One Fair Wage, на която Сарандън е президент. Според полицейските доклади членовете на организацията са седнали и са блокирали входовете във фоайето на Капитолия на щата Ню Йорк за няколко минути, преди охраната най-накрая да арестува протестиращите.

„Бяха многократно инструктирани да се преместят на по-безопасно място, но осем от членовете на групата отказаха и поискаха да бъдат арестувани. Тези осем души бяха арестувани, всеки по едно обвинение за нарушаване на обществения ред“, се казва в изявление на полицията.

Според уебсайта на организацията, коалицията One Fair Wage включва „почти 300 000 работници в сферата на услугите, над 2000 работодатели в ресторанти и десетки организации в цялата страна“ и работи за премахване на „заместването на заплатите“ чрез бакшиши.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.