Байдън назначи Лейди Гага за съпредседател на президентския комитет по изкуствата

0

Президентът Джо Байдън назначи поп звездата Лейди Гага за съпредседател на президентския комитет по изкуствата и хуманитарните науки заедно с филмовия продуцент Брус Коен, предадоха американски медии.

80-годишният президент направи това съобщение в официално прессъобщение, което включваше и списък на членовете на комитета от „А“ класацията, като Джордж Клуни и Кери Уошингтън, предаде БГНЕС. 

37-годишната Гага през годините се е съюзявала с президента Байдън и се прочу с изпълнението на националния химн на церемонията по встъпването му в длъжност през 2021 г.

Двойката обедини усилията си през 2016 г., за да популяризира кампанията „It’s On Us“, която разглежда проблема със сексуалните посегателства в университетските кампуси.

Президентският комитет по изкуствата и хуманитарните науки (PCAH) е създаден при администрацията на Роналд Рейгън през 1982 г., за да съветва президента по културната политика с цел „засилване на федералната подкрепа за изкуствата, хуманитарните науки и музейните и библиотечните услуги“, според Белия дом. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.