Българка обвини в изнасилване американски актьор и го докара до просешка тояга

0

След над 2-годишно разследване окръжният прокурор на Лос Анджелис реши да не повдига обвинения за сексуално насилие срещу актьора Арми Хамър поради липса на достатъчно доказателства, съобщи Rolling Stone. Жена, която в иска нарича себе си Ефи, а медиите идентифицираха като българката Ефи Ангелова, твърди, че Хамър я е изнасилил през 2017 г. и я е малтретирал физически в хода на четиригодишната им връзка на приливи и отливи. Тя подаде срещу него сигнал в полицията през февруари 2021 г.

Сега актьорът твърди, че е „разорен“ и „с огромни дългове“.

„Случаите на сексуално насилие често са трудни за доказване, поради което ангажираме нашите най-опитни прокурори да ги разгледат“, казва в изявление Тифани Блекнел, директор комуникации на Окръжната прокуратура в Ел Ей. „В този случай те проведоха изключително задълбочено разследване, но установиха, че към момента няма достатъчно доказателства за обвинение на Хамър в престъпление“, подчертава тя. „Поради сложността на връзката и невъзможността да докажем насилствен сексуален контакт без взаимно съгласие, ние не сме в състояние да докажем този случай отвъд всяко разумно съмнение“, допълва Блекнел.

В Инстаграм актьорът Арми Хамър, чиято кариера беше разрушена след обвиненията за неприемливо сексуално поведение, публикува следното съобщение: „Много съм благодарен на щатския прокурор за провеждането на задълбочено разследване и стигането до заключението, че през цялото време не съм бил съпричастен към това и престъпление не е извършено. Нямам търпение да започна този дълъг и труден процес за възстановяване на моя живот сега, след като името ми е изчистено“. Неотдавна актьорът беше споделил, че дори е мислел за самоубийство.

Ефи, която използва акаунта House of Effie в Инстаграм, започна да публикува снимки на съобщения между нея и Хамър преди две години. В тях звездата от „Призови ме с твоето име“ подробно описва фантазиите си за изнасилване, груб секс и канибализъм. Впоследствие и други жени излязоха с подобни твърдения. Ефи присъства на пресконференция през март 2021 г. с адвоката си Глория Олред, на която описва предполагаемо изнасилване, извършвано в продължение на четири часа през април 2017 г. „Мислех, че ще ме убие“, каза тогава тя. Хамър отрече обвиненията, заявявайки, че срещата е била по взаимно съгласие.

„Разочарована съм от решението на окръжния прокурор на Лос Анджелис да не преследва Арми Хамър“, споделя сега Ефи пред Rolling Stone. „Чувствах, че трябва да говоря и да подам жалба, за да се опитам да потърся отговорност от Арми за всички вреди и травми, които ми причини, и за да защитя други жени от подобно насилие. Коства ми много да говоря и да подам жалба. Откакто се появих, получих заплахи за смърт и изнасилване, бях подложена на безброй агресии ти тормоз, отвратителен и непрестанен. Мисля, че много от жертвите на Арми се страхуват да се разкрият. Надявам се един ден на изнасилвачите да не им се размине и да си платят“, казва тя.

След първоначалните разкрития няколко други жени също излязоха с обвинения. Моделът Пейдж Лоренц твърди, че Хамър й е предложил да отстрани оперативно две от ребрата си, за да ги сготви и изяде, и изрязал с нож в плътта й инициала си „А“. Друга млада жена, Кортни Вучекович, заявява, че е била „манипулирана“ със садо-мазо действия и ролеви игри, стигащи твърде далеч, които „откровено са я изплашили“. Миналата година излезе документален филм за обвиненията срещу Хамър – House of Hammer.

През февруари актьорът даде интервю, в което отново отрече сексуалните посегателства и злоупотреби, но призна, че е малтретирал емоционално партньорките си. „Вземах тези жени, въвличах ги във вихрушка от пътувания, секс, наркотици и силни емоции – и след това, веднага щом приключех с някоя, я зарязвах и минавах към следващата, оставяйки предишната с усещането, че е изоставена или използвана“, откровен е Хамър. В разговора той продължава да настоява, че всичко, което е ставало между него и жените, е било уговаряно предварително и никоя не би трябвало да е изненадана от действията му.

Актьорът споделя още, че е бил сексуално малтретиран от млад пастор, когато е бил на 13-годишна възраст, което според него е довело до интереса му към садо-мазото, тъй като се е чувствал „безсилен“ по това време. „Изобщо не можех да действам в тази ситуация. Оттогава моите интереси се насочиха към: „Искам в секса да контролирам ситуацията“, цитира го „Гардиън“.

Откакто Ефи направи разкритията си, филмовата индустрия обърна гръб на Хамър, за когото се смяташе, че има бляскаво бъдеще на голяма звезда. Variety съобщи, че агенцията на Хамър WME го е изоставила и всички продукции, в които е работел, са го уволнили в началото на 2021 г. Последният му филм в САЩ, „Смърт край Нил“ по Агата Кристи, беше пуснат през февруари 2022 г., тъй като преснимането на сцените с негово участие би било твърде скъпо. Филмът обаче е провал, може би точно поради обвиненията срещу Хамър и срива в репутацията му.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.