Бащата на Кирил Петков на ски във Френските Алпи за 600 лева на нощ (Снимки)

0

Петко Петков – бащата на Кирил Петков, е зарязал сина си на старта на новата предизборна кампания и е заминал на луксозна ски почивка във Френските Алпи. Петков-старши сам се похвали, че е отседнал в едно от най-скъпите и престижни курортни села там – Пюи-Сен-Венсан.

В момента цялата леглова база на известния в цяла Европа алпийски курорт е напълно заета заради прииждащите платежоспособни туристи. Очевидно бащата на лидера на ПП отдавна е резервирал ваканцията си там, щом е успял да се вреди къде да отседне. Проверка с цените за нощувка в разгара на сезона в популярен интернет портал за резервации показва, че най-евтините започват от 600 лева на нощ за обикновена двойна стая. Цената обаче е за бюджетен престой в къща за гости тип малка вила и в сумата не са включени абсолютно никакви екстри. Онези, които искат да се глезят със спа процедури, топли басейни и джакузита, трябва да се бръкнат по поне 1000 лева на нощ, за да отседнат в елитен хотел.

Петко Петков не се посвени да публикува изобилие от снимки от луксозната си почивка на фона на беднотията и кризата в България. От кадрите, споделени в личния му фейсбук профил, е видно, че е прекарал във френския курорт поне 5 дни. Бил е в средно голям хотел в алпийски стил с невероятна гледка към планината. Само за нощувки е платил около 3000 лева, пресмятат туристически агенти. Цените из заведенията в Пюи-Сен-Венсан обаче са не по-малко солени. Обикновено ризото с гъби в повечето струва между 35 и 40 евро, което е около 80 лева за порция от 250 грама.

Петко Петков е запален скиор от години и почитател на екстремните спускания. Предпочита да посещава чуждестранни ски дестинации, отколкото българските курорти. Синът му е наследил влечението му към зимните спортове от него, но обича повече да кара сноуборд по опасни писти. Заради обтегнатата политическа обстановка у нас обаче Кирил и семейството му нямало как да заминат заедно с татко му на луксозната ваканция във Френските Алпи. Докато беше премиер, той редовно отскачаше до Боровец, за да кара сноуборд през уикендите, като поставяше охранителите си от НСО в куриозни ситуации. Стигало се дори до скандали с гардовете, които не му разрешавали да прави нощни спускания.

В момента бащата на Кирил върти неговите бизнеси и търговията му с пробиотици и хранителни добавки. Петко Петков е биолог по професия и пръв съветник на сина си в политическите му дела. По време на злополучния мандат на Кирил като премиер стана ясно, че всеки свой ход той консултирал с татко си. Петков-старши и през зимата живее в семейната морска хасиенда край курорта Лозенец. Апартамента си на пъпа на София е отстъпил на сина си, снахата и внучките.

Петко на една от ски пистите във ВИП курорта


Гледката от хотела на Петков-старши


Нощувките в алпийския курорт стигат до 1000 лева на нощ

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.