БДЖ се включва в „Часът на Земята“

0

„Пътуването с влак е най-екологичният начин на придвижване, като може да намали с до 70% отделянето на вредни емисии от индивидуалното пътуване на един човек“. За това напомнят от БДЖ по повод международната инициатива „Часът на Земята 2024“.

Новите локомотиви и мотриси на БДЖ имат способността да връщат обратно в електрозахранващата мрежа до 40% от използваната електроенергия, допълват още от държавните железници.

В качеството си на най-екологичния транспорт БДЖ призовава всеки един от нас да отдели час, за да направи нещо, което обича, с мисъл за природата в подкрепа на глобалната инициатива „Часът на Земята 2024“! Дали ще се повозите във влак, ще повървите пеша, ще карате колело, ще се разходите сред природата, ще хвърлите боклука разделно, ще засадите дърво или цвете, ще разкажете на децата за екологията и опазването на природата, изборът е Ваш!

От 2007 г. инициативата на международната природозащитна организация WWF „Часът на Земята 2024“ се провежда всяка година в края на март с идея да покаже колективната ни подкрепа за планетата чрез символично изключване на осветлението за един час.

Заедно можем да разгърнем силата на колективните действия, но се нуждаем от участието на всички, за да се превърне този час в най-големия час за Земята досега, категорични са от БДЖ.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.