Бенатова бясна! Премиерът я обърка с Беновска

0

Журналистката Миролюба Бенатова жестоко се засегна, че премиерът Николай Денков обърка името ѝ с това на Илияна Беновска днес по време на съвместното му изявление с Володимир Зеленски.

Не е Бенатова, а Беновска, г-н премиер!

Тази, която се бута извън микрофоните в мс и всява хаос по време на брифинга със Зеленски, не съм аз. Но предполагам, че объркването е случайно, а не нарочно.

Въпреки че е много неприятно да си чуя името за поред път не на място. Аман!“, написа във Фейсбук Бенатова.

По време на изявлението журналистката Илияна Беновска поиска да зададе въпросите си, но извън микрофона. В опита да овладее положението, Денков обърка фамилията ѝ, като я нарече Бенатова.

Бенатова уточни, че написаното от нея не е шега и иска официално прессъобщение от Министерски съвет с извинение за обърканото й име. 

Минути по-късно, Миролюба Бенатова получи официално извинение за допуснатата грешка:

Уважаеми колеги,

 По време на съвместния брифинг на премиера акад. Денков и украинския президент Зеленски министър-председателят допусна неволна грешка, като се обърна към журналистката Илиана Беновска с името „Бенатова“. Правителствената информационна служба се извинява на колегата Миролюба Бенатова за създаденото погрешно впечатление пред медиите и обществеността„, написаха от институцията.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.