Без некадърници от ПП-ДБ: След ротацията кабинетът само на ГЕРБ

0

За изцяло ново правителство след ротацията призова депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Пред „Нова телевизия“ той изрази лично мнение, че всички бъдещи министри трябва да бъдат излъчени от неговата партия, тъй като до момента кабинетът се е провалил в политиките, които провежда.

„Да кажат колегите от „Продължаваме промяната“ (Добрев нито един път в интервюто си не спомена „Демократична България“ – бел. ред.), че не са се справили и да изберем един кабинет на ГЕРБ. След като си видяха провала и резила, да ни подкрепят и ние да стабилизираме държавата“, добави бившият енергиен министър.

Той е отявлен критик на кабинета „Денков – Габриел“, но призна, че само той е на това мнение сред съпартийците си. Добрев обвини правителството в редица неща, но на въпрос защо единственият представител на ГЕРБ в него – вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, не е сигнализирала за нередности, той отбягваше отговора. В крайна сметка обобщи, че тя е „вицепремиер, който не решава нещата“.

След като призова за изцяло нов кабинет, той коментира и искането на „Продължаваме промяната – Демократична България“ след ротацията настоящият премиер Николай Денков да замени Габриел като външен министър. Според Добрев това е неприемливо, просто защото профилът на Денков е за образователен министър. Депутатът уточни, че в споразумението за ротацията изрично е записано, че той ще бъде именно министър на образованието.

„Денков иска да е външен министър, защото иска да пътува. Когато Мария Габриел стане премиер, то тогава ГЕРБ няма да има нито едно министерство. Затова тя трябва да остане и външен министър“, допълни Делян Добрев.

Той определи намерението на премиера да пътува за САЩ за скандално, тъй като „там не ги искат, защото наляха милиарди в режима на Путин чрез „Лукойл“. Депутатът дори изказа предположение, че това може да доведе и до нови санкции по глобалния закон срещу корупцията „Магнитски“, който се прилага спрямо председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

В крайна сметка Денков не пътува за САЩ, за да остане в България в опит да реши проблемите със земеделските производители, които протестират от вчера и блокират ключови пътища в страната.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.