Без нито една лоша дума за управлението на Фандъкова: Вили Лилков се впуска в битка за кметския стол

0

Без нито една критика към управлението на Йорданка Фандъкова на столицата ни премина представянето на кандидатурата на Вили Лилков за неин заместник.

Никой от присъстващите на пресконференцията днес нито веднъж път не произнесе името на Йорданка Фандъкова и не направи оценка на нейното 14-годишно управление. 

Кандидатурата на Вили Лилков за кмет на София ще бъде подкрепена от партията КОД и още няколко партии и сдружения, които освен това ще подредят и листа с кандидати за общински съветници, а също и претенденти за районни кметове във всички 24 района на столицата. Това стана ясно днес, когато лидерът на КОД и бивш здравен министър в едно от правителствата на ГЕРБ Петър Москов обяви, че коалицията зад Лилков ще се регистрира под името „Синя София“. В нея са се включили още БЗНС (които нееднократно са се обявявали в подкрепа на ГЕРБ по време на предизборни кампании – бел.ред.), партия „Демократично действие“, Български демократичен форум и Съюзът на репресираните в България, съобщи Лилков. Той благодари, че подкрепа за кандидатурата му са дали и от НДСВ.

Коалицията ще представи и програма за управлението на града, като това ще се случи през септември.  

На събитието, на което Лилков официално бе представен като кандидат за кмет на София на местните избори на 29 октомври, присъстваха и членове на инициативния комитет по издигането му – Иван Сотиров, Иван Стамболов – Сула, Мартин Табаков, Георги Папакочев, Росен Елезов и др. Както и в предишни свои изяви, много от тях непрекъснато и остро атакуваха кандидата на ПП-ДБ и „Спаси София“ Васил Терзиев и не споменаха почти нищо за управлението на ГЕРБ и за подкрепящите ги лидери на СДС, въпреки че през цялото време заявяваха, че те са представители на автентичната софийска десница. Никой от присъстващите нито веднъж път не произнесе името на Йорданка Фандъкова и не направи оценка на нейното 14-годишно управление. 

Петър Москов каза, че издигането на Терзиев било „арогантна демонстрация“, тъй като чрез тази кандидатура Държавна сигурност искала отново да се върне в управлението на София през местната власт. Москов единствен каза няколко думи за властването на ГЕРБ в столицата, преди отново да насочи критиките си към Терзиев. Бившият министър коментира, че „от другата страна за надпреварата за местните избори в София са ГЕРБ, които бяха повикани да скъсат червените мафиотски пипала, но станаха част от употребата на машината“. „Има два модела, свързани с миналото- на ПП/ДБ и на ГЕРБ/СДС“, обобщи Москов. Според него „Синя София“ е алтернативата на тези два модела.  

Вили Лилков за пореден път коментира, че ГЕРБ са длъжни да се явят със собствен кандидат на местните избори, за да защитават това, което са направили в София за 18 години. В същото време той поясни, че не би отказал покрепа от симпатизантите на партията на Бойко Борисов.    

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.