Безплатен вход за музеите и галериите в София утре

0

Всички общински музеи и галерии в София ще са с безплатен вход на 24 май. Това обяви столичната кметица Йорданка Фандъкова във Фейсбук.

С традиционно шествие от Министерството на образованието в София в 10 и 30 ще започне честването на 24 май. Пред Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“ от 11 часа ще започне официалната церемония.

Словото ще бъде произнесено от писателя Георги Бърдаров, а стихотворението „Аз съм българче“ ще бъде изпълнено от първокласници. В програмата ще се включат и учениците от Музикалното училище. На площад „Славейков“ през целия ден ще има среща с писатели, съобщи кметът Йорданка Фандъкова:

„Празникът ще започне в 11 часа, но ще продължи през целия ден. Ще има среща с писатели, детска работилница, литературна работилница, пазар за книги. Всички общински музеи и галерии ще бъдат със свободен вход. Така че каним всички софиянци да се насладят на празника, дано и времето е подходящо, за да можем да отбележим най-светлия празник. Искам да поздравя всички хора на просветата, културата, науката с този вълнуващ празник. Да си пожелаем те да продължат да ни водят, защото това са най-важните ценности“, добави кметът на столицата. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.