Бивш шеф на Disney открит мъртъв. В кръвта му – смъртоносни количества кокаин и алкохол

0

Наркотици и алкохол в скандални количества откриха в кръвта на бившия изпълнителен директор на Disney Дейв Холис. Според аутопсията, Холис, който почина през февруари на 47-годишна възраст, е имал смъртоносни количества кокаин, фентанил и алкохол в организма си, съобщава „People“.

В документите от аутопсията се казва още, че Дейв не е реагирал, когато униформени са посетили дома му, намиращ се в окръг Хейс. Същата вечер по-късно е бил обявен за мъртъв, а причината за смъртта му е „злопоука“.

Според съдебен лекар бившият изпълнителен директор е имал анамнеза за злоупотреба с наркотици и алкохол, в допълнение с високо кръвно налягане и депресия. Холис е имал и хипертонична и атеросклеротична сърдечносъдова болест, която води до „стесняване на съдовете, които снабдяват сърцето с кръв“.

Представител на семейството е съобщил, че Дейв е починал в дома си, след като е бил хоспитализиран преди това поради сърдечни проблеми, пише „The Hollywood Reporter“.

„Опустошени сме“, заяви в социалните мрежи бившата му съпруга Рейчъл Холис, която е автор и инфлуенсър. „Нямам думи и сърцето ми е твърде разбито, за да ги намеря“. Двамата бяха женени в продължение на 16 години, преди публично да обявят раздялата си през 2020-а. Бившата двойка има четири деца: Джаксън, Сойер, Форд и дъщеря на име Ноа.

В блога си Дейв Холис е писал през 2022-а, че от четири месеца не бил употребявал алкохол.

Използвам приложение, което отчита броя на дните, откакто за последен път съм пил. Планирам да го имам, за да брои постоянно“, гласи постът му от тогава. Преди да изтрезнее авторът е преживял „дълъг, изтощителен, много мрачен тримесечен период, в който най-лошата ми несигурност е говорела най-силно“, което го е подтикнало към употребата на алкохол, за да се справи.

Дейв е ръководил театралната дистрибуция в „Disney“ от 2011 до 2018 г., като е помогнал за стартирането на филмови франчайзи, включително „Frozen“, „Black Panther“, поредицата „Avengers“ и др. През 2018 г. напуска „Disney“, за да се премести в Тексас със семейството си. Там той ръководи „Chic Media“, която е собственост на тогавашната му съпруга Рейчъл.

Дейв бе автор и на бестселъри на „Ню Йорк Таймс“: „Излез от пътя си“ (Get Out of Your Own Way) от 2020 г., в която обсъжда пиенето си и проблемите в брака си и „Изградено чрез смелост“ (Built Through Courage) от 2021 г.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.