Бившата миска Ивайла Бакалова на разпит за „Барселонагейт“

0

Продължават прокурорските разпити по казуса „Барселонагейт“. В държавното обвинение са призовани бившият шеф на „Лукойл“ Валентин Златев и бившата „Мис България 2001“ Ивайла Бакалова, съобщава Euronews.

Нейни са твърденията, че експремиерът Бойко Борисов има дете от Борислава Йовчева, която обитаваше имота в Испания.

Разпитите им идват след като Софийската градска прокуратура предложи на обвинител номер едно Иван Гешев да поиска снемане на депутатския имунитет на Бойко Борисов.

Самият лидер на ГЕРБ бе разпитан във връзка с т.нар. „Барселонагейт“ миналата седмица, а няколко дни след това на прокурорските въпроси отговаря и бизнесменът Сталийски.

Директорът на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев също потвърди пред NOVA, че Бакалова е призована на разпит.

„Ивайла Бакалова е ключов свидетел по делото „Барселонагейт“. Тя ще бъде разпитана днес и според мен тя знае всичко по казуса. Тя познава хора, които са навързани най-отвътре с този случай“, заяви Станкушев.

По делото се разследва пране на пари, с които е закупена къща в Брселона, оценена на 4 млн. евро. В имота живееше моделът Борислава Йовчева, заедно с детето си. Медийни публикации свързват Бойко Борисов с жената и детето, но той многократно е отричал да има някаква връзка с тях. По разследването се проверяват пари, които бащата на Йовчева получавал от офшорки.

В парламента днес Бойко Борисов категорично обяви, че няма да си даде доброволно имунитета. Според него му искат имунитета, за да не бъде съставено правителство.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.