БОЙ В ПАРЛАМЕНТА! Божанков вбеси „Възраждане“ с реплики за национално предателство и „меки китки“

0

Пореден ден в парламента, в който се убеждаваме, че на депутатите се плаща твърде много за глупостите, които вършат!

Вместо да коват закони, народните ни избраници заковаха поредния скандал, завършил с физическа саморазправа.

Със сбиване започна заседанието на парламента тази сутрин, а квесторите дълго време не успяха да разтърват депутатите, които се бяха скупчили около трибуната. До физическия сблъсък между депутатите от „Възраждане“ и ПП-ДБ се стигна след разменени декларации, в които взаимно се обявиха за „национални предатели“. Скандалът бе предизвикан от Явор Божанков от ПП, който заговори за „меки китки“ по адрес на лидера на „Възраждане“ и заместника му. 

Хронологията, довела до ескалацията на напрежението в пленарната зала започна с декларацията на „Възраждане“.

„Ако сглобите тази абсурдна коалиция на обвиняемите, само за да угодите на вашите началници – бъдете сигурни, още на следващия ден от „Възраждане“ ще призовем всички наши избиратели и всички ваши доскорошни, омерзени избиратели, да дойдат тук пред парламента, ако се наложи и вътре. Всяко лицемерие има граници“, каза Искра Михайлова от „Възраждане“ по адрес на ПП-ДБ и ГЕРБ. Тя посочи, че президентът Радев е връчил с погнуса папката с мандата, само и само да не нарушава Конституцията.

„Вместо да ламтите за участие във властта, по-добре си потърсете добри адвокати. Още сега можете да отидете в любимото си посолство и да им обясните, че е наложително да върнете мандата неизпълнен“, призова ПП-ДБ депутатката от „Възраждане“.

Явор Божанков излезе на трибуната, за да отговори също с декларация. „Сега говорят за национални предатели и когато говорят за национални предатели, националните предатели са точно те“, като посочи, че са проводници на пропагандата на Кремъл.

„Говориха за меки китки, двамата с Цончо и г-н Костадинов най-много ни съмняват в това отношение“, заяви депутатът от ПП срещу „Възраждане“. 

Това взриви гнева на депутатите от партията на Костадинов, които тутакси го наобиколиха на трибуната, скочиха и колегите от групата на самия Божанков. Квесторите едва удържаха двете групи депутати да не започнат ръкопашен бой, след като сериозно се бутаха. В блъсканицата и караницата Манол Пейков от ДБ счупил очилата на депутата от „Възраждане“ Веселен Вешев, обясни по-късно самият той. Председателят на НС Росен Желязков побърза да даде почивка, а участниците в разправията излязоха със своя прочит за случилото се, вече в кулоарите. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.