Бойко отсече: ГЕРБ няма да дели властта с комунисти, Асен Василев аут като министър

0

Оставям 100% решението на Мария Габриел – тя ще работи с министрите, тя ще носи отговорност. Аз мисля, че Асен Василев не може да остане финансов министър, но ако Габриел може да работи с него, да работи. В събота срещите започват в 18.00 часа, заяви пред медиите в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ако продължават да правят поголовни смени, дори когато са в оставка, да сключват договори за близо половин милиард лева, да сменят ръководството на АПИ, когато са в оставка, да си слагат свои заместници – НАП, Митници, аз мисля, че Асен Василев не може да остане финансов министър“, коментира лидерът на ГЕРБ ден преди старта на официалните преговори по проекта за коалиционно споразумение.

„Екзотично“ предложение отправи Борисов към колегите си от ПП-ДБ, визирайки важността на регулаторите, която от обединението отдават: „ГЕРБ взема всички министри, даваме им МВнР, и да гласуваме регулаторите само с техни хора“. За да няма шумове в системата с ДПС не коментираме, уточни още Бойко Борисов.

Той поясни, че с промените в Конституцията се е приело с мнозинство от 2/3 да се назначават част от регулаторите. „Така го приехме, с мнозинство 160 гласа. Ако намерим мнозинство извън ДПС, могат да се назначат и с други гласове. С БСП обаче няма да делим регулатори”, отсече лидерът на ГЕРБ. Той отправи предупреждение към все още некоалиционните си партньори да внимават с червените рози, които поднасят на БСП.

„С комунистическата партия ГЕРБ няма да управлява и няма да дели регулаторите“, категоричен бе Борисов. Бойко Борисов каза, че се гордее, че единственото печелившо предприятие в България е Балкански поток. „В момента, за да тече газ за Гърция, Турция, за Украйна в последствие, за Сърбия, Австрия, РСМ, се дължи единствено на построеното от нас. Президентът на САЩ ми каза: “Окуражавам те да построиш Балкански поток”, добави Борисов. /БГНЕС

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.