Бойко Рашков твърд: Борисов трябва да бъде изправен на съд!

0

Парламентът не може да си позволи лукса да държи на трупчета исканията на главния прокурор Иван Гешев за сваляне на депутатски имунитети. А Бойко Борисов трябва да бъде изправен на съд. Това коментира в предаването (О)позиция на „Сега“ бившият вътрешен министър, а сега депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков.

Според него предложенията за снемане на имунитети ще трябва да са гледат по реда и сроковете, описани в правилника на парламента.  

„Чел съм доста материали за лидера на ГЕРБ и не мога да ги забравя. По отношение на някои от тях са правени доста сложни разследвания и материалите са пратени в прокуратурата“, посочи той.

Рашков припомни, че в прокуратурата като „вода в пустиня“ са потънали не само материали за „Барселонагейт“, а и за снимките на кюлчета и пачки, за „Хемус“ и за язовирите.

Бойко Рашков коментира и случая с Ангел Христов-Геле, който уж се издирва от 11 години, а се оказа починал в Ресилово. Според бившия вътрешен министър въпросът опира до възможността за упражняване на контрол на границата. „По този въпрос са допуснати грешки в миналото от гледна точка на кадрите. Допускат се и сега, включително и по времето, когато аз съм ръководил министерството“, каза Рашков. „Надявам се да изяснят дали е влязъл през границата или изобщо не е бил в чужбина“, допълни той.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.