Болният от рак Чарлз спазвал строга диета и правел упражнения за военни

0

В понеделник 75-годишният крал Чарлз III беше диагностициран с рак. През годините, докато чака да се възкачи на трона, той винаги е спазвал строг хранителен режим и правел упражнения ежедневно.

Именно затова източници близки до семейството смятат, че диагнозата ще е шокираща за краля.

Засега крал Чарлз ще отмени временно публичните си задължения, за да обърне внимание на здравето си. Досега той не е имал сериозни здравословни проблеми, освен няколко контузии по време на игра на поло и два пъти изкаран коронавирус по време на пандемията.

През 2018 г. от Кларънс Хаус публикуват списък с 70 факта за Чарлз, който тогава е принц, по случай рождения му ден. Оттам става ясно, че той се храни само два пъти на ден, като пропуска обяда.

Според Гордън Рейнър, който е бивш кралски кореспондент в „Телеграф“, кралят смята обяда за „лукс“, който по-скоро пречи на натоварения му график.

„Кралят не обядва, но закусва обилно. Работният му ден е безмилостно натоварен“, казва бившият прессекретар на Чарлз Джулиан Пейн.

Относно хранителните му навици, крал Чарлз предпочита хляб от ръж и лимец, обича и да консумира яйца и салата с всяко хранене.

Дивите гъби и сливите, набрани от градините му в Хайгроув, също са сред любимите му ястия, както и сьомга, сирене и бисквити.

Крал Чарлз се въздържа от месо и риба в два дни от седмицата, а в един от тези дни избягва допълнително и млечни продукти, пише „Индипендънт“. 

В месеца, в който Чарлз беше коронясан, Бъкингамският дворец публикува обява за вегетариански готвач, който да приготвя храна за монарха. Той казва, че спазва вегетарианска диета понякога заради ползите за околната среда. Монархът е привърженик на биологичните продукти.

Заедно със строгата си диета, Чарлз прави и упражнения. Според „Телеграф“ той изпълнява два пъти на ден петте основни упражнения на Кралските канадски военновъздушни сили. Те са разработени за пилоти, които трябва да могат да се упражняват без фитнес зала.

Единадесетминутната тренировка включва две минути разтягане, една минута коремни преси, една минута повдигане на гърба и краката, една минута лицеви опори и шест минути бягане на място, като на всеки 75 крачки прави по 10 скока.

Кралица Камила също така разказва, че кралят обича да се разхожда. През 2020 г., когато Чарлз е в началото на 70-те си години, тя го описва като „вероятно най-здравия мъж на неговата възраст“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.