Борисов: Вчера се запознах с Лена Бориславова

0

Най-после на приема в Британското посолство се запознах с Лена Бориславова. Това разказа днес пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той каза още, че най-после е разбрал каква е целта на ПП-ДБ, а именно: Да управляват еднолично.

ГЕРБ няма да събори кабинета, но те искат да управляват еднолично. Ротационно правителство няма да има, каза още Бойко Борисов пред медиите в парламента. Той обвини ПП-ДБ, че искат да овладеят БНБ и регулаторите.

„Нали никой не се съмнява, че няма да има ротационно правителство. Излиза, че ни плашат, че ще падне правителството. Аз няма да сваля правителството. Те с всички сили се стараят да спечелят местните избори“, каза Борисов в кулоарите на парламента и припомни цитата от публикуваните записи на заседанието на ПП, че ще готвят местните избори с тяхно МВР.

„Споразумение няма, вчера ясно казах – най-правилно е да се подпише споразумение, което да ни придържа към него, те правят всичко, за което Делян Добрев предупреждаваше, и на всичкото отгоре искат да командват парламентарната ни група“, добави лидерът на ГЕРБ.

По думите му от ПП-ДБ не говорят за бюджет и другите важни неща, а се вълнуват само от назначения и овладяване на регулаторни органи. Искат да управляват държавата еднолично – заключи Борисов, който разкри, че едва вчера се е запознал с Лена Бориславова на прием в британското посолство и е разбрал това.

Борисов изрази „апел и загриженост към премиера Денков да си стъпи като премиер, но те говорят само за службите, а в същото време областните управители на Радев още са си по местата“.

Борисов каза още, че ГЕРБ ще настояват Димитър Радев да остане управител на БНБ, „като доказан експерт, специалист и много ясна кандидатура“, но от ПП-ДБ имали други виждания и предложения.

„Назначават навсякъде своите хора. Те нямат политическо семейство, те искат всичко“, заключи Борисов.

По никакъв начин не тласкаме държавата към война. Целият демократичен свят помага на Украйна, кой с каквото може. От първия ден на войната България изнася огромно количество оръжие за Украйна“, коментира Борисов по повод на упрека на президента Румен Радев тази сутрин, че правителството тласка държавата по-близо до войната.

Той коментира още, че с ПП-ДБ споразумение няма.

„Най-правилното е да се подпише споразумение, което да ни придържа. Те правят всичко, което Делян Добрев предупреждаваше, а сега искат да командват и парламентарната ни група. Те видяха, че са в изолация, не намират мнозинства, сега когато не ги намират, а ние ги намираме, изведнъж става плаващо мнозинство. Защо направихме правителство? Защо се съгласихме на условията им? За да има редовно правителство. Това не се отчете”, коментира Борисов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.