Божков със специално разрешително да излезе от домашния арест

0

Васил Божков е получил специално разрешение да излезе от дома си, за да представи новия си политически проект Национално движение „Център“ днес.

Хората под домашен арест имат право да излязат от мястото, на което изтърпяват мярката си за неотклонение, след молба и одобрение от съда или прокуратурата, което обикновено се дава по важни поводи.

По информация на вестник „24 часа“ Васил Божков е получил такова разрешение от наблюдаващия прокурор и има право да отсъства от адреса си на „Московска“ до 10 часа днес до късния следобед.

Правото на сдружаване е основно право на гражданите и на това основание му е дадено и разрешението, са обяснили магистратите.

Представянето на „Център“ беше в известен столичен хотел, чиято локация е недалеч от сградата на ул. „Московска“, където се помещават офисите му, предаде БТА.

Тридесет и пет години една „мафия“, наричаща себе си „политици“, ни лъже. Няма образование, бизнес, здравеопазване, каза Божков. По думите му 2024 г. е съдбоносна, светът се променя, няма еднополюсен модел. На България са ѝ нужни силни хора, посочи той.

Формацията си поставя за цел да „спаси България и народа ни от унищожаване“, се посочва в приоритетите ѝ. Политическото движение иска да обедини около себе си еднакво мислещи личности, организации и партии, а целта е гражданско общество, което „да има свободата да отговаря за своята съдба“.

Подобряване на жизнения стандарт на хората е един от националните приоритети на формацията, както и защитата на националния интерес. От „Център“ се обявяват за справедливост и равенство, върховенство на правото, демократичност, културна идентичност, прозрачност, отчетности и за пренасяне на успешни практики от други държави у нас, съобразявайки националния интерес.

Тези цели могат да бъдат постигнати с активно гражданско участие, качествена политика, експертност, иновации, образование и информираност, посочват от формацията.

Дарин Дросев ще е председател на Управителния съвет (УС) на движението. Той бе представен от Божков. Дамян Качуслки е председател на изпълнителния съвет.

Членове на УС са реставраторът Емилия Божинова, Румен Стоянов – изп. директор на сдружението на кметове на кметства, Мануела Димитрова – юрист и други.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.