Братът на Алексей Петров проговори за убийството

0

Защо те убиха, питал Огнян, братът на Алексей Петров, когато палел свещи на гроба му в Тетевен. Вестник „Галерия“, чийто собственик бе бизнесменът, публикува първото интервю с по-малкия му брат ден преди 16 февруари, когато се навършват 6 месеца от разстрела на Витоша.

На последната среща на семейството Алексей Петров бил спокоен и сам, без охрана – както винаги, пътувал до родното си място.

Огнян Петров е убеден, че истината за причината за убийството ще излезе наяве и „ще има видовден“. Братът е бил разпитвам два-три пъти при разследването и е споделил своите съмнения кой според него стои зад атентата, но не знае дали те са реални. Затова очаква службите да поемат по-сериозно нещата.

Огнян Петров е убеден, че мотивът за разстрела е политически, въпреки че при срещите по-големият брат не споделял, че иска някакъв пост.

След един от неуспешните атентати срещу бившата барета – на басейна „Спартак“, той казал, че иска „да надгради това, което е в момента“, но не станало ясно към какво точно се стреми.

Огнян Петров иска да попита поръчителя дали заради власт или пари е отнел живота на брат му.

При последните им разговори Алексей Петров споделил, че ще се отдръпне от процеса, за да „изкара живота си по-спокойно“.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.