Братя Домусчиеви в световна класация: Имат по $2,1 милиарда

0

Световното богатство е около 480 трилиона долара. Милиардерите притежават около 14 трилиона общо – 3% от световното богатство е в техни ръце. Не можем да кажем, че те манипулират света. Това каза Веселин Димитров, главен редактор на Forbes Bulgaria пред “Фокус“.

Братя Домусчиеви са 1573-те най-богати хора в света – 2.1 млрд долара притежава всеки един от тях според Forbes. “Проучването, свързано с техните имена, е правено не от българското издание, а директно от Съединените щати. Човекът, създал проучването, е категоричен, че те имат място в класацията“, каза още Димитров.

Домусчиеви са били склонни да дадат данни на изданието за своето имущество и авоари, има милиардери, които отклоняват това предложение и не влизат в класацията, подчерта Димитров.

8 нови милиардери се появиха в последната година – например основателите на Гугъл, на Zara, Карлос Слим – притежател и на А1, освен други телекоми. В първата петица са Лари Елисън – основател на Оracle, Марк Зукърбърг, защото акциите на Фейсбук се увеличиха три пъти в последната година, Джеф Безос, Илън Мъск и на първо място е Бернар Арно – със състояние от 233 млрд долара, французин, занимаващ се с мода – притежател на “Луи Вюитон“, “Кристиан Диор“ и пр., даде подробности Димитров

Колко са милиардерите по света – около 3000. 2024 г е годината са най- много милиардери в историята. “Милиардерите с над 100 млрд долара са се увеличили като брой – 14 души.Форбс прави класацията от 1987 г. В първата класация има двама японски индустриалци, които са на върха с над 10 млрд богатство. Тейлър Суифт също е част от класацията днес“, разказа още за историята на класирането главният редактор на изданието.

“Суифт е първата жена от шоубизнеса, която благодарение само на музиката си влиза в класацията на милиардерите. 3 са държавите с най-много милиардери – САЩ с около 500, Китай – 400, Индия-200 и Германия -132-ма“, разказа още главният редактор на Forbes Bulgaria.

Милиардерите от класацията имат и значителен принос към науката и технологиите, които даряват средства за развитието на тези сектори. Карлос Чакала обаче също влиза в класацията, той не е добър пример, стана ясно по време на разговора.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.