Браво! БФБаскетбол се отрече от ревливия насилник Тити Папазов

0

Българската федерация по баскетбол (БФБаскетбол) публикува официална позиция относно случая с ревливеца Константин Папазов, който през смях разказва за насилие над своя бивша приятелка. Гостуването на президента на БК „Левски“ в подкаста на изпълнителя Йонислав Йотов – Тото доведе до широк публичен отзвук след друг подобен случай – малтретирането на 18-годишно момиче в Стара Загора.

„Българска федерация баскетбол категорично се разграничава и остро осъжда действията на г-н Константин Папазов, настоящ президент на БК Левски 2014, които станаха публично достояние в подкаста „При Тото“.

Реакцията, подписана от президента на федерацията Георги Глушков, идва повече от седмица, след като гостуването на Папазов в подкаста придоби популярност.

„Всяка форма на агресия – психическа, физическа, е крайно неприемлива и уронваща престижа на организацията, несъвместима с разбиранията ни за цивилизовани човешки отношения, основаващи се на взаимно уважение и толерантност.

В лично качество съм убеден, че широкото общественото порицание, на което е подложен г-н Папазов през последните дни за действията си преди 28 години, е явен знак, че българското общество не може и няма да търпи подобни прояви повече, въпреки изтеклата му давност“, добавя още президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.