Британското разузнаване със скандален доклад: Руските войници масово се тровят с алкохол

0

Невоенните загуби в армията на руския окупатор са малка част от общия брой ранени и ликвидирани войници, но основната причина за тях е консумацията на алкохол. Това се казва в нов анализ на британското разузнаване за войната в Украйна.

В него се казва:

„Въпреки че след пълномащабното нахлуване в Украйна Русия е понесла до 200 000 жертви, част от тях се дължат на небойни причини. На 27 март 2023 г. руски новинарски канал в Телеграм съобщи за „изключително висок“ брой инциденти, престъпления и смъртни случаи, свързани с употребата на алкохол, сред разположените руски войски“.

Според разузнавателната служба руските офицери вероятно смятат, че масовата употреба на високоградусови алкохолни напитки е особено вредна за бойната ефективност, но в същото време консумацията на концентрати обичайно е смятана от голяма част от руското общество за приемлива за военния живот. Това се отнася и за периода на пълномащабната война срещу Украйна.

„Други основни причини за небойните жертви вероятно са лошата оръжейна подготовка, пътнотранспортните произшествия и климатичните травми като хипотермия“, обобщава британската разузнавателна служба.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.