„Червения пират“ бил отличник в училище, искал да става архитект

0

Илко Захариев, станал известен като „Червения пират“, завършил с отличие гимназия, после искал да учи архитектура. От години имал обаче психични проблеми и тормозел съседите си.

Припомняме, че миналата седмица полицията задържа в София Илко Захариев. Според властите мъжът изпращал заплашителни имейли към магистрати, кметове и обществени личности. В столицата Захариев водил скитнически начин на живот.

Установено е, че бил автор на бомбени заплахи към училища, молове и Агенция „Митници”. „Червения пират“ е родом от Сливен. Негови съседи, които той също е заплашвал, споделиха, че бил диагностициран с раздвоение на личността, съобщава Нова тв.

Родителите му са разведени. В блока, в който е израснал мъжът, е имало общо събрание, заради проблеми с него.

Пред Нова тв застана Венета, която е учител и познава Илко отдавна, защото в Сливен живеят врата до врата. Преподавала му е по химия. Казва, че от много години той имал психични проблеми, но била изненадана от новините. „Той завърши с отличен успех гимназията. Интелигентен е и дори кандидатства за архитект, но не го приеха”, спомня си жената.

Венета разказа, че на вратата на апартамента, в който живеел Червения пират, бил залепил бележки с подписа си, с които заплашвал съседите, че, ако тропат, ще стреля. Събранието на блока било именно заради заплашителните бележки. Направили и подписка и я внесли в полицията.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.