Четири въпроса към Тагарев и един към Сарафов за тлъстата поръчка за 400 млн. лв. за 3D радари

0

Обвинител № Борислав Боби Сарафов може и да си има главоболия покрай спявките на съдии, прокурори, следователи и политици с Мартин Нотариуса, но това не означава, че трябва да загърби престъпността по високите етажи на властта.

По този повод Narod.bg отправя въпрос до и.ф. главен прокурор, който виси със страшна сила – кога ще бъде арестуван злощастният военен министър Тодор Тагарев за ощетяване на държавния бюджет с десетки милиони лева?

За Борислав Сарафов едва ли ще представлява трудност да провери данните, които Narod.bg вече публикува покрай обществената поръчка за 400 милиона лева за доставката на седем 3D радара за отбрана на българското небе.

Тлъстата обществена поръчка можеше да струва десетки милиони по-малко на бюджета, ако инсталираният от ПП-ДБ московски възпитаник беше поискал от претендентите „Локхийд Мартин” (САЩ), „Леонардо” (Италия), „Елта” (Израел), „Индра” (Испания) и „Талес” (Франция) да подадат оферти с подобрени ценови условия.

Същото нещо са препоръчали и експертите към Министерството на отбраната, което е документирано в протоколите от заседанията на Правната комисия в Народното събрание. Това също е лесно проверимо, ако Борислав Сарафов алармира подчинените му прокурори, стига да им се занимава с престъпления…

Цялата схема, както отново първо Narod.bg съобщи, е заради вече подготвен победител – френската компания „Талес”, който скандал тепърва ще гърми.

Вече не е тайна и друго – че капацитетът от Стамболийски бил готов с план „Б” – да „изгори” своя зам.-министър о.з. полк. Станимир Георгиев, който да бъде посочен като виновник за опорочената обществена поръчка за рекордните 400 млн. лева.

За да опровергаем инсинуациите на Тодор Тагарев и помогнем на Борислав Сарафов публикуваме важните въпроси, чиито отговори ще обяснят цялата схема в Министерството на отбраната с предрешената обществена поръчка:

  1. Вярно ли е, че Министерството на отбраната няма да поиска подобрение на офертите за 3D радарите?
  2. Кой е предложил/наложил абсурда?
  3. Коя сенчеста фигура в Министерството на отбраната налага ощетяващото България обстоятелство да не поискаме подобрена оферта от всички участващи в търга фирми?
  4. В КОИ ТЪРГОВЕ ВИНАГИ СЕ Е ИСКАЛО ПОДОБРЯВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ В ИНТЕРЕС НА БЪЛГАРИЯ?

Докато чакаме обяснение от Тодор Тагарев, главният прокурор Борислав Боби Сарафов може да се прежали и да свърши някаква работа, като разпореди арести в МО заради колосалната далавера.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.