Цвета Караянчева „възкръсна” – поведе листа в Кърджали

0

Пълна листа от десетима кандидати със средна възраст 38 години, почти изцяло обновена, регистрира в Районната избирателна комисия (РИК) партия ГЕРБ в Кърджали за предстоящия парламентарен вот. Водач в петмандатния избирателен район е областният координатор на партията Цвета Караянчева, която сякаш „възкръсна” от политическото небитие.

„Да си вземем мандата, който ни се полага, защото ние винаги сме втора политическа сила от 17 години. Разбира се, системата последните четири избора ни отмъква мандата, но ние по никакъв начин не сме се обезверили, готови сме да работим, да достигнем до възможно повече хора и мандата да бъде на ГЕРБ“, коментира Караянчева.

Втори в листата е кардиологът д-р Милчо Енчев, трета е Весела Мюмюн, а четвърти – Иван Илиев.

„Листата ни е с представители от различни общности, различни професионални направления, с баланс между мъже и жени“, каза още Цвета Караянчева.

Тя допълни, че кампанията на партията в региона отново ще бъде от човек на човек, лице в лице, на терен, „защото трябва да обясним на всички онези хора, които през шестте избора, този е шести за парламент, са се отказали да гласуват“. По думите ѝ, нежеланието на хората да участват с гласа си в изборите се вижда и по изборните резултати, за които областната структура ще работи да повиши.

БТА припомня, че на последните парламентарни избори през април 2023 г. партия ГЕРБ получи доверието на близо 11 процента на гласувалите в област Кърджали, което я нареди на второ място по изборен резултат в региона с близо 7300 гласа.

Според Караянчева настоящата кампания за партиите трябва да бъде кампанията на истината, без черен ПР, но всичко трябва да се казва в прав текст. „Защото в трите години, които минаха, видяхме, че държавата е пред разпад. Тези, които управляваха през тези три години, направиха всичко възможно рейтинга на парламента и на институциите да бъде почти занулен“, посочи Цветя Караянчева.

За номинацията ѝ да е водач на листата на ГЕРБ и в Пловдив, не само в Кърджали, Караянчева каза, че очаква доверието на кърджалийци, но се надява да бъде избрана и от двата избирателни района.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.