Daily Mail: Дворецът е принудил Кайт да пусне видеото с признанието

0

Кейт Мидълтън е била „накарана“ да пусне видеото, в което разказа за диагнозата си, пише сайтът Daily Mail.

Таблоидът твърди, че ПР екипът на Двореца я пришпорил да обяви публично диагнозата си, тъй като новината за здравословното ѝ състояние вече била изтекла в социалните мрежи.

Кейт обяви във видеосъобщение, публикувано на 22 март, че е била диагностицирана с рак и се подлага на „превантивна химиотерапия“. В него 42-годишната Кейт разказа за „огромния шок“, който е преживяла след изследванията и за „невероятно тежките месеци“, през които семейството ѝ е минало. От думите ѝ стана ясно още, че заедно със съпруга ѝ Уилям на този етап са се фокусирали върху децата си.

Тя не съобщи с какъв тип рак е била диагностицирана, но увери, че е настроена положително за възстановяването си и е в добро настроение, като заяви, че става „все по-силна с всеки изминал ден“.

Пред Daily Mail придворен коментира: „Дворецът Кенсингтън е бил уведомен за диагнозата на принцесата и не е имал друг избор, освен да побърза да изпревари пресата„. Медията посочва, че на този етап не е ясно дали изтичането на информация е дошло от лондонската клиника, в която Мидълтън претърпя коремната операция или от другаде. Въпреки това каквато и да е причината, всеобщото одобрение, което се изсипа върху Кейт, потвърди, че това е било правилното решение.

По думи на запознатия кралят, Чарлз III, който бе диагностициран с рак през февруари, се „гордее“ с „любимата“ си снаха за нейната „смелост“ да говори за лечението си и е бил в близък контакт с нея през последните няколко седмици. Въпреки че монархът се оттегли от публичните си задължения, тъй като се лекува, той все още изпълнява неангажиращи официални задължения зад стените на двореца.

Междувременно принц Уилям трябва да се върне на работа, след като децата му се върнат обратно на училище след великденската ваканция. Засега той ще продължи да балансира между грижите за съпругата му и децата им Джордж, Шарлот и Луи, и изпълнението на служебните си задължения, както е правил след операцията на Катрин през януари. На този етап не е известно колко дълго ще се лекува принцесата, но се предполага, че тя ще иска да посещава събития, когато се чувства в по-добро състояние. 

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.