Датският актьор Мадс Микелсен ще получи наградата „Бамби“

0

Датският актьор Мадс Микелсен ще получи наградата „Бамби“, съобщи ДПА, цитирана от БТА. Германските награди за кино и телевизия се завръщат след 3-годишна пауза.

Микелсен, който е на 57 години, ще бъде почетен в категорията за международни актьори, обявиха организаторите от „Хуберт Бурда Медиа“ в Мюнхен.

„Мадс Микелсен впечатлява не само с разнообразието в актьорското си представяне, но и с отдадеността и постоянството в професията“, се казва в съобщение на журито на „Бамби“. „Неговата способност да се превъплъщава и да играе разнообразни роли са свидетелство за изключителния му талант и дълбоката страст към актьорското изкуство.“

За мен това е голяма чест и съм много благодарен, коментира Микелсен пред ДПА.

Актьорът описа Берлин като „вълшебен град“ и допълни, че е свързан с Германия, „големия съсед“ на Дания. „Второто ми име е Дитман. Някои от предците ми са германци.“

Наградите „Бамби“ са учредени през 1948 г. и се смятат за най-престижните филмови и телевизионни награди в Германия. През 2020 г., 2021 г. и 2022 г. те не са връчвани.

Тазгодишната церемония ще се състои на 16 ноември в Мюнхен. Медийната група „Хуберт Бурда Медиа“, която присъжда наградите, иска да отбележи 75-годишнината на призовете със завръщане на събитието. През тази година „Бамби“ ще бъдат раздадени в 12 категории. На галацеремонията в студиата „Бавария Филмс“ са поканени около 800 души.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.