Дебора показа белезите: 1100% съм сигурна, че беше Георги

0

Дебора Михайлова, момичето от Стара Загора, което беше нарязано от приятеля си, показа за първи път обезобразените си крака. Тя даде интервю в подкаста „Цанов напред и нагоре“ по YouTube. Тя беше по къси панталони, да се видят нарязаните ѝ крака, покрити с дълги шевове.

„На 100%, не – на 1100%“, отговаря Дебора Михайлова на въпрос дали е сигурна, че нападателят ѝ е Георги Георгиев.

Насилникът, който я нарязал с макетен нож, е в предварителен арест и се опитва да се измъкне, като твърди, че не той е нападателят, който бил маскиран и с ръкавици, нямало ДНК следи по дрехите на Дебора.

Георгиев се обажда на момичето по телефона, после звъни по домофона и казва „Аз съм“, тя го пуска до жилището си и той я напада.

От разказа ѝ стана ясно, че тя го е очаквала, говорили са, докато пътува, за да се срещнат, след това го е чула по домофона и след това е видяла първо ръка в синя медицинска ръкавица и маскиран мъж в стаята си, а последното нещо, което помни, е как замахва към нея.

Тя обяви, че Георгиев е упражнявал насилие върху нея и преди това в продължение на последните четири-пет месеца по време на отношенията им, но тя не е казвала на никого и твърди, че е прикривала синини с грим. Майка ѝ Ивелина Михайлова разказа, че Георгиев дори забранявал на дъщеря ѝ да носи определени дрехи, като самата тя получила предупреждение от него в текстово съобщение в месинджър. Дебора разказа и за част от заплахите, които бяха представени и в досъдебното производство за закани за убийство, по което Георгиев беше задържан и оставен в ареста в началото на август след силния обществен отзвук по случая.

Дебора Михайлова застава пред камерата с огромните белези и шевове, които се виждат по двата ѝ крака, показва и другите следи. Разговор с нея и родителите ѝ, както и с адвоката ѝ беше излъчен в канала на Станислав Цанов в събота (2 септември) и вече е гледан над 500 хил. пъти (виж тук).

Дебора Михайлова беше нападната в дома си в Стара Загора на 26 юни вечерта, има 21 прободни рани, счупен нос и скула, остригана е била лявата част на главата ѝ. За случая разказа пред медии майка ѝ месец по-късно. Георгиев, който е бил освободен по досъдебното производство за нападението, беше задържан и оставен в ареста заради заплахи за живота към Михайлова.

„Въпреки всичко аз го разпознах“, казва в предаването Дебора Михайлова. След училище е била вкъщи, чули са се с Георгиев, след като бил в колата и пътувал към нея. Позвънило се е на домофона, никой не е отговорил на въпроса й „Кой е“, тя го е задала втори път по думите ѝ по-яростно, защото вече се е била ядосала, че трябва да пита отново и той е казал „Аз съм“ и тя е отворила. Михайлова разказа, че не е станала да го посрещне, а продължила да се подготвя и след това видяла как се показва синя медицинска ръкавица, а след това мъж с маска.
На въпрос уточнява, че не го е виждала с маска преди, и добавя: „въпреки всичко аз го разпознах“. Михайлова разказа, че първо помислила, че се „бъзика“ и го попитала „к’во се е..ваш с мен, бе, знаеш че съм страхлива“. Последното нещо, което помни, че е замахва с юмрук и следващите спомени са при съседката. От информацията досега се знаеше, че след като се свестява, тя слиза да търси помощ на долния етаж и съседката се обажда на 112.

В разказа си казва, че е била влюбена в Георгиев, с когото се запознава в дискотеката, в която той работи. Тя ходи там, преди да е навършила 18 години, и той я е пускал въпреки забраните и без да заплаща, както обикновено било с другите непълнолетни.

Според Михайлова миналия септември той е започнал да показва внимание към нея. Казал, че е разведен със съпругата си. Тя разказва, че никога не са излизали заедно „в обществото“, освен ако тя не отиде до работата му да се видят и че също никога не е ходила в дома му.

Момичето обясни, че първият случай на насилие е, когато той ѝ удря шамар и си тръгва, без тя да каже дума, не се разбра какво е провокирало тази реакция.

„Всеки път, когато сме се виждали, е имало агресия“, заяви Дебора Михайлова. Удряне на шамар, удряне в корема по думите ѝ. „Веднъж ме хвана за гърлото, причерня ми, а той ме пусна и каза – „Спокойно, знам какво правя, няма да умреш“ (това е една от заплахите, включени в производството за заканите за убийство). Тя каза, че Георгиев редовно я е обиждал.

На 28 август съдът гледа отново мярката за задържане на Георгиев по искане на неговата защита, след като ДНК експертизата е показала, че „няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора“ (по думите на защитника му Валентин Димитров). Намерената на местопроизшествието стъпка от обувка категорично не е на Георги – нито по вид, нито по размер, обяви още адвокатът.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.