Дейвид Бекъм съди 500 търговци за фалшиви версии на дизайнерските му продукти

0

Дейвид Бекъм заведе дело за милиард паунда срещу 500 търговци, обвинени, че продават фалшиви версии на неговите дизайнерски продукти.

Откакто не се подвизава на терена, бившият футболист е сложил името си върху различни фирми и марки, включително дрехи, парфюми, слънчеви очила, видеоигри и др. Но сега му се наложило да започне съдебна битка, за да изкорени фалшификаторите, които се възползват от името му чрез онлайн търговци, предимно в Азия, информира Daily Mail.

Таблоидът посочва, че Бекъм се е насочил към сайтове, включително Amazon, Etsy и Temu, за които се твърди, че предлагат фалшиви версии на неговите продукти. Близък до семейството му коментира пред медията, че компанията на Дейвид иска 1,6 млн. паунда от всеки от ответниците, посочени в два съдебни иска. „Бекъм държи да прекрати дейността на фалшификаторите, които продават негови неоригинални продукти. Той и семейството му се гордеят с бизнеса и не могат да приемат, че хората биват ограбвани по този начин, затова са предприели мерки.“

В съдебните документи, изнесени за Daily Mail, се посочва, че търговците „заблуждавали хората да купуват уж оригинални продукти от марката на Дейвид Бекъм.“

Припомняме, че миналия месец той спечели 240 млн. паунда от дело, отново вследствие на фалшифициране. Тогава мотивът бе, че продажбата на тези продукти са заплаха за бранда му. „Дейвид се гордее с качеството на това, което продава и не иска хората да бъдат неволно измамени“, коментираха хора от екипа му, предаде life.dir.bg.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.