ДЕПУТАТИ: Удължете живота на въглищните централи, иначе погром

0

Kлючово важно e да се удължи животът на въглищните централи, заяви на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Красимир Вълчев.

„За съжаление, не виждаме такова нещо. Очертава се погром. Затова правителството и министърът на енергетиката трябва по най-бързия начин да определят визия за удължаването на комплекса. За съжаление, не виждаме такова желание и мисъл в тази посока. Което пречи на подписването на колективно споразумение“, каза още той.

По думите на Теменужка Петкова пък не се предвиждат никакви инвестиции, за да се предвиди удължаване живота на въглищните централи.

„А те са гарант за енергийната ефективност на страната“, отбеляза тя и подчерта, че тези централи дават 46% от енергийната стойност на страната“.

Петкова призова правителството да предприеме бързи действия и да направи всичко необходимо, така че животът на въглищните централи да бъде удължен.

Делян Добрев пък заяви, че 1 млрд. 760 млн. евро са дадени на фирми, които никой не знае откъде и кога са дошли, как са участвали на търг и защо са били избрани.

„Това не е скандал, това е международен скандал! Надявам се компетентните органи да се самосезират, защото виждате за какви неща става въпрос“, каза още той.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.