Десислава Радева с балеаж и романтични леки къдрици

0

“Използвана е техниката балеаж, основният цвят е топло кафяво, със създаване на светлини по дължините до върховете на отделни сектори.

Прическата е много добре изработена”, коментира един от най-популярните коафьори Васил Атанасов новата визия на президентшата Десислава Радева. Тези дни тя отново привлече вниманието към себе си, публикувайки в гръб своята нова фризура като профилна снимка във фейсбука си.

Дългопластовото подстригване е направено за създаване на обем, добавя още специалистът. Според него това е по-добър вариант от изцяло равна коса, която не стои добре, когато е навита, и е желателно винаги да е перфектно изправена. В случая са направени леки къдрици, създаващи романтична визия, а тя винаги е актуална.

Червено с лилав оттенък

“Чери кола” или иначе казано – цвят на череша с лек лилав оттенък, това е абсолютният хит на сезона, категоричен е Васил Атанасов. Много е подходящ за брюнетки. При жените с бяла кожа този цвят прави лицето да изглежда още по-светло, изразително и то буквално сияе.

Блондинките винаги са на мода

Блондинката винаги е популярна независимо от сезона. Сега стилистите предлагат да е по-топла като нюанс и наричат този цвят „маслен крем“. Ако се придаде и дълбочина в корените с по-тъмен контраст, става много ефектно. При естествените брюнетки в основата се оставя истинският цвят на косата.

Медните нюанси пак се връщат

Медният цвят в тъмните му и наситени нюанси създава колорит в мразовитите мрачни дни, казва топкоафьорът Васил Атанасов. Подходящ е за жени, които искат да се отличават и да бъдат забелязвани. Донякъде се приема като претенциозен, така че едва ли ще допадне на всеки вкус, но със сигурност озарява лицето.

„Топъл шоколад“ с фини изсветлявания

„Още Коко Шанел е казала, че ако човек променя цвета на косата и прическата си, на път е да промени живота си. А мотото на тази зима е „нова коса – ново аз“, обяснява фризьорът. Този цвят „топъл шоколад“ е препоръчителен за брюнетки. Той е продиктуван от модата на шоколадовия маникюр, пък и са актуални парфюмите с ухание на какао. Няма как тенденциите при косите да останат по-назад. Чрез техниката балеаж са вкарани много фини изсветлявания по дължините на отделни кичури.

„Слънчевият карамел“ – само в салона

„Слънчевият карамел“ е техника на оцветяване, която жената трудно ще направи сама вкъщи. И за да не стане грешка, най-добре да се довери на специалист. Това е любима тенденция на много от световните коафьори. Обикновено най-добре се получава при брюнетки, като се вкарват карамелени нюанси, за да се придаде релеф на косата. Но само върху определени кичури.

Средни дължини от 70-те години

Средните дължини са от 70-те години и се характеризират с тънки, остри върхове, които пък са заимствани от тенденциите през миналия сезон. Бретонът е тип „пеперуда“, но в доста по-къс вариант. Желателно е пътят да бъде разделен по средата, защото равномерно се правят пластовете кичури от двете страни на лицето. Когато е отстрани, бретонът вече има асиметрична визия.

С дълги пластове

Прическата е с т.нар. дълги пластове, но най-характерното в тази визия е дългият бретон, наречен „пеперуда“, който ще бъде хит тази зима. Миналата година беше тип „завеса“. Новото сега е, че е с по-заоблен обем, като криле на пеперуда. Може да е на нивото на очите или да рамкира лицето. Дължината варира изцяло в зависимост от предпочитанията на жената.

Като топмоделите от близкото минало

Тази прическа се нарича „рамка около лицето“ и се постига със специална техника на подстригване. Най-лесният начин да се прикрие нещо на лицето или то да се открие добре, подчертавайки красивите черти, е да се направят няколко пласта. Самото стилизиране на прическата се прави със сешоар и наподобява прочутите визии на топмоделите от 90-те години. Така изглеждаха имена като Синди Крауфорд, Клаудия Шифър, Кристи Търлингтън и т.н.

„Боб“ от 90-те – вечен тренд

Прическата „боб“, станала особено популярна през 90-те години, е вечен тренд. Може да е с по-остри, но и с по-плътни върхове. Приемат се различни дължини, като могат да варират от по-къси, до брадичката или да стигат до раменете. Фризурата е за всякакви форми на лицето. Жените със ситни къдрици е по-добре да я избягват, но е перфектна за чупливи и съвсем прави коси.

Вълните се оформят с кръгла маша

Ако се търси максимална подвижност на косата, тази прическа е добър и модерен вариант. Тя е подходяща за фина коса, при която се търси по-голяма плътност. Като се направят няколко слоя, лицето се рамкира и се разчупва дългата равна коса. Самото оформяне на фризурата е на няколко пласта, а най-дългият отзад е леко заоблен.

Вълните се постигат с кръгла маша. Може да се използва и плоска, но с нея по-лесно работят професионалистите, разяснява Васил Атанасов.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.