Детето, подавало сигнали за бомба, отива във временен дом

0

15-годишният ученик от Пловдив, задържан вчера при специализирана акция на ГДБОП за подадени сигнали за бомби в училищата, днес беше настанен с прокурорско постановление в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни, съобщи БНТ.

Момчето ще остане в дома за срок от 15 дни. На този етап спрямо него няма повдигнато обвинение, обяви адвокатът му, който ще обжалва мярката за настаняване в дома.

Бащата на момчето Хамид Шехаб твърди, че не е знаел, че синът му е изпращал имейли със заплахи за бомби.

„Даже ние винаги говорим си с него, викаме му недей да се месиш с тези работи, той учеше компютри в училището, той е отличник в училището, детска работа“, добави бащата.

Днес на майката на момчето беше връчено прокурорско постановление за привеждането на момчето в Дом за временно настаняване за малолетни и непълнолетни при МВР. Тя отказа коментар. Адвокатът на ученика заяви, че тази мярка се прилага за деца, върху които няма родителски надзор.

„Не бива така да се процедира, няма да има повдигнато явно обвинение на този етап, но всичко това е една превантивност и винаги се случва в Пловдив. Не е коректно, не е справедливо“, каза още Ангел Дунков.

Разследващите стигнаха до момчето след проследяване на канал в Телеграм, който сега е блокиран от ГДБОП. Установен беше е негов съученик, който му е помагал.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.