Диана е сред 100-те най-талантливи деца в света

0

Рисунката й на Панагюрското съкровище е избрана за емблема на международен конкурс 

11-годишната Диана Бозова е сред 100-те най-талантливи деца в света. Ученичката от Златоград е носителка на редица престижни отличия и грамоти, което й отрежда място в престижна класация с нейни връстници от цялата планета.
Това разказа пред „България Днес“ Майя Ананиева от артшкола „Колорит“ в Плевен, която вече три години е педагог на момичето.

Ученичката прави фурор с творбата си

Снимка: Артшкола

Ученичката прави фурор с творбата си Снимка: Артшкола „Колорит“

Един от последните си успехи Диана постига с рисунка на Панагюрското златно съкровище. Творбата е избрана за емблема на 12-ия международен конкурс за детска рисунка „Голещи 2022“ на тема „Съкровищата на моята страна“, организиран от световноизвестния музей в румънското село Голещи. Нейната творба е отпечатана на сертификатите на победителите и краси сайта на музея. Младата девойка получава и Почетна награда за постижения.
„Диана е невероятно дете, което е изключително талантливо и рисува с вдъхновение. Сетивата й са отворени към света и това й носи успешни участия в конкурси по света, придружени от редица награди.

Панагюрското златно съкровище

Детето има много силно изразена принадлежност към България и често рисува красотите на Родопите, тъй като е родом от красивото ни градче Златоград“, сподели Ананиева.
Пътищата на ученичка и артпреподавателка се пресичат по време на пандемията и оттогава момичето се обучава онлайн. „Нашата история е едно доказателство, че онлайн обучението може да бъде много успешно. Имам ученици не само от България, но и от други страни“, добави педагожката.
Наскоро 11-годишната Диана постига и друг голям успех. Печели златен медал на световен форум, организиран от Китай и посветен на екологията. Награждаването й е планирано за следващия месец, като ще се проведе в Плевен. Тогава има възможност учителка и ученичка да се срещнат на живо.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.