Динко излетя от килията срещу 5 бона: „Ядосах се, мнимият просяк лъжеше пенсионери“

0

Районният съд в Несебър не уважи искането на прокуратурата за най-тежката мярка „задържане под стража” и определи парична гаранция в размер на 5000 лева за Динко Вълев

Срещу Вълев са повдигнати обвинения за хулиганство и принуда. Бизнесменът от Ямбол, стана известен като „ловецът на мигранти” преди няколко години.

36-годишният мъж беше арестуван на 6 август от полицията в Несебър. Причината е разпространен видеоклип в социалните мрежи, на който се вижда как той удря просещ мъж, представящ се за инвалид. Насилието се случва на входа на хипермаркет в село Равда.

На влизане в съдебната зала Динко заяви, че съжалява за случилото се. Ядосал се обаче, защото мнимият просяк лъжел стари хора. „Мога да предложа работа на този човек, защото имам нужда от хора за работа“, каза в съдебната зала Вълев.

Адвокатът на Вълев представи две медицински експертизи, като заяви, че клиентът му има сериозни здравословни проблеми. Преди по-малко от година му е предписана специална диета и контрол от кардиолог. Сред мотивите за исканата от защитника му по-лека мярка бе и това, че той е баща на две деца, живее на семейни начала с приятелката си от няколко години и е управител на фирма.

Именно фирмата на Вълев вероятно е най-големия му коз. Ако ямболията, известен в държавата като „ловеца на мигранти“, реши да не помага при тежки пътни инциденти по пътищата в Бургаско, държавата остава с „вързани ръце“, тъй като нито една служба не разполага с техника за изтеглянето на обърнати ТИР-ове, коментира БГНЕС.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.