Диона: Посягала съм към дрога, загубата на детето преобърна живота ми

0

„Аз редовно не взимам наркотици, посягала съм. Пробвала съм за първи път няколко години след като дойдох в София, на 20 г. Сега съм на 28 г.”, обясни по Нова тв фолкпевицата Диона, чиято кръвна проба при проверка отчете наличие на кокаин.

На 23 срещу 24 януари 2024 г. тя беше спряна за рутинно тестване, докато шофира по бул. „България” в столицата.

„Може би именно темата със загубата на детето ми е нещото, което преобърна живота ми. Имах период, в който бях в дупка, в депресия. Имах нужда да изляза от нея. В такъв период човек търси всякакъв начин да излезе и с някакъв външен субект да запълни тази празнота“, каза през сълзи Диона и допълни, че никога не си е позволявала да употребява наркотик или забранено вещество и да се качва да шофира, да застане пред камера или да предприеме каквато и да било сериозна дейност. 

„Всичко помня от този момент. Нямам какво да крия. Прибирах се от снимачен ден, много дълъг и изтощителен. Отивах към вкъщи, нямах търпение да си легна, бях много изморена. Към 4 ч. сутринта ме спряха за рутинна проверка, поискаха ми документи, аз ги предоставих. Помолиха ме да направим тест за алкохол, той беше отрицателен. След това ме помолиха да направим същия за наркотици. Казаха ми, че е положителен за кокаин, бях много учудена”, разказва певицата.

Според думите ѝ, когато я задържат в Шесто районно управление на МВР, взимат личните ѝ вещи и я събличат, за да я претърсят.

„На мен такова нещо ми се случва за първи път в живота. Неприятно, гадно, срамно. Не откриха нищо в мен, заведоха ме в килия. Прекарах там безкрайно време. Уплаших се много”, споделя още Диона.

Има две много важни неща, които искам да кажа. Първото е, че аз все още нямам информация за моите кръвни проби. Адвокатите, с които работим по случая, също нямат такава информация. Първо достигна до медиите, което не знам колко е правилно и достоверно, заяви тя. – Другото, което искам да кажа е, че в пробите се отчита „наличие на”, а не „под въздействие на”. Тоест може да си употребил назад във времето и то да седи в кръвта с дни, седмици, месеци дори. Сигурна съм, че пробата ми ще бъде отрицателна, защото съм сигурна в себе си, категорично заяви Диона.

Певицата обясни, че иска да се извини за нейната снимка заедно с певеца Константин, предизвикала голям обществен отзвук.

„Ако трябва да се извинявам за нещо, то е за моята преекспонирана самозащитна реакция. Да, конкретно за това мое поведение бих искала да се извиня, защото си давам сметка, че подобна шега не е пример за подражание”, каза певицата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.