„Диор“ показа в Париж висша мода, вдъхновена от древен Рим

0

Преди година, по време на Седмицата на висшата мода в париж, „Диор“ направи фолклорен завой. Тази година колекцията е повлияна от древен Рим.

За есенната си колекция дизайнерката на „Диор“ Мария Грация Киури налага обеми, често свързвани с висшата мода, и представи серия от рокли и пелерини в неутрални тонове със златни и сребърни нотки, съобщи Ройтерс.

Дизайнерката изследва стилове, свързвани с класическата античност – тя е отраснала в Рим, заобиколена от древни статуи, и се отдалечава от пристегнатите талии, предлагайки дълги прави рокли, палта и пелерини. Украшенията са сведени до минимум и се изчерпват с перли и металически нишки в жакардовите тъкани.

„Харесва ми да трансформирам традиционния жакард и брокатния плат с нещо по-естествено, харесвам противоречията между тези две материи и мисля, че мога да създам нещо ново“, каза Киури пред Ройтерс.

Шоуто на „Диор“ в понеделник вечер на Седмицата на висшата мода в Париж посрещна знаменитости и фоторепортери в палатка пред музея на Роден, върху която бе представена творба на Марта Роберти, изобразяваща животни, растения и жени в йога пози.

Сред ВИП гостите на шоуто на „Диор“ бяха актрисите Натали Портман и Ромазунд Пайк, отбеляза Асошиейтед прес.

Седмицата на висшата мода продължава до 6 юли във френската столица, предстои представянето на колекции на модни къщи „Шанел“, „Баленсиага“, „Валентино“ и много други, припомня БТА.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.